Home » Surfen » Bali » Surfcholen en surflessen

Surfscholen en surfles op Bali

Zin om te surfen op Bali? Dan zit je helemaal goed! Bali is niet alleen een paradijs voor strandliefhebbers, maar ook een topbestemming voor surfers van elk niveau. Of je nu voor het eerst op een board staat of je surfvaardigheden naar een hoger niveau wilt tillen, Bali heeft voor ieder wat wils.

Check ook onze pagina: surfen op bali

Waarom surflessen op Bali?

Nou, ten eerste zijn de golven hier fantastisch. Met een breed scala aan surfspots biedt Bali zowel zachte golven voor beginners als uitdagende breaks voor de pro’s. En laten we het warme water en de prachtige stranden niet vergeten – je surfervaring wordt gegarandeerd een feestje!

De beste plekken voor surflessen?

Canggu is dé hotspot voor surfers. Met een relaxte vibe en golven voor alle niveaus kun je hier niet misgaan. Beginners kunnen hun hart ophalen bij Batu Bolong, terwijl meer ervaren surfers Echo Beach kunnen uitproberen. En als je echt avontuurlijk bent, probeer dan de legendarische golven bij Uluwatu of Keramas.

Voordelen van surflessen op Bali?

Behalve de technische kant van het surfen, leer je ook over de zee, de golven en de lokale cultuur. Surfscholen hier bieden vaak meer dan alleen lessen; ze bieden een complete ervaring die je helpt om een betere surfer en een echte ocean lover te worden.

Tips voor het kiezen van de juiste surfschool?

Tips voor het kiezen van de juiste surfschool?

Kijk naar

  • de grootte van de klassen – persoonlijke aandacht is key. Die hoe kleiner de groep, hoe beter.
  • Check de ervaring en de achtergrond van de instructeurs. Zijn ze gecerticifceerd?
  • En natuurlijk, ga voor een school die zowel goede vibes uitstraalt, als dat ook bewijst. Want surfen gaat net zoveel over plezier als over techniek. Bekijk dus ook recensies: Lees ervaringen van anderen om de kwaliteit van de lessen en de algehele ervaring te beoordelen.
  • En zoals in elk Aziatisch land: Onderhandel. Vooral in het laagseizoen kun je vaak onderhandelen over de prijs, vooral als je van plan bent voor een langere periode te blijven.

Surfscholen en -kampen op Bali

Bali is bezaaid met talloze surfscholen en -kampen, elk met hun eigen prijskaartje. Hier zijn enkele populaire opties:

  • Pro Surf School (Kuta): Een ideale keuze voor beginners, met prijzen rond de 45 euro per dag of 210 euro voor een week. Kuta’s levendige stranden bieden de perfecte achtergrond voor je eerste stappen in het surfen.
  • Brown Sugar (Medewi): Voor een meer afgelegen ervaring biedt Brown Sugar in Medewi weekpakketten aan voor ongeveer 500 dollar, inclusief accommodatie en lessen voor beginners.
  • Premier Surf Camp (Canggu): In het trendy Canggu kun je voor ongeveer 30 euro per dag in het laagseizoen genieten van surflessen, met weekpakketten beschikbaar voor 350 euro.
  • Rapture Camps (Padang & Cliff): Voor een diverse ervaring biedt Rapture Camps accommodatie en lessen aan, met prijzen vanaf 45 euro per nacht en 150 euro voor een week aan lessen.
  • Kima Surf (diverse locaties): Kima Surf biedt een variëteit aan surfervaringen aan, met prijzen die variëren afhankelijk van de locatie, accommodatie en activiteiten.

Prijsvariaties

De prijzen voor surflessen op Bali kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals locatie, type les (groep vs. privé), en seizoensgebondenheid. Gemiddeld liggen de prijzen tussen de 400.000 en 600.000 Indonesische Rupiah per les, wat neerkomt op ongeveer 25 tot 60 euro.

Dus, klaar om de golven te trotseren? Bali wacht op je met open armen en perfecte golven. Pak je board en ga het avontuur aan. Wie weet sta jij binnenkort te pronken met je nieuwe surf skills op dit magische eiland!