Sitges

Home » Surfen » Spanje » Sitges

Sitges

Surfen bij Barcelona

Het is nu al de 2e op rij dat we een citytrip naar Barcelona maken en er golven binnenrolden in de omgeving van Barcelona.

20140217-085835.jpg
Dit was op een zaterdag. Erg druk is het dan niet. En de sfeer is sowieso erg relaxed. Iedereen gunt elkaar de golf. En op de parkeerplaats hangt iedereen een beetje om de surf te zien. En gewoon een dagje te chillen.

Zomers zal het zelden goed genoeg zijn om te surfen. Maar ga je in de herfst en winter naar Barcelona? Dan is de kans groot dat je wat golven kunt scoren.

Daarom deze korte gids over surfen in Sitges

Sitges

Sitges, een klein kustplaatsje gelegen in Catalonia, Spanje, en wordt steeds meer een populaire bestemming voor surfers. Met zijn milde Mediterrane klimaat, lange zandstranden, leuke baaitjes en regelmatig lekkere golven, is het geen wonder dat steeds meer surfers naar Sitges komen om te surfen.

Waarom is Sitges populairder aan het worden?

De golven van Sitges

Sitges heeft dus regelmatig golven. De belangrijkste surfspot in Sitges is het strand van ‘Barrera’, gelegen aan de noordkant van de stad, en dus ideaal voor surfers. De golven hier zijn vaak rond 1 meter, met een zandige bodem en een korte rit.

Voor meer ervaren surfers is het strand van ‘El Raco’ de plek om te checken. Gelegen aan de zuidkant van de stad, kunnen de golven hier hoger worden, met een rotsachtige bodem en een langere rit.

Een andere populaire surfspot in Sitges is het strand van ‘El Vendrell’, dat zich op slechts een korte rit van het stadscentrum bevindt. De golven hier zijn vaak van gemiddelde hoogte met een zandige bodem en een korte rit. Deze plek is ideaal voor surfers van alle niveaus.

Beste tijd om te surfen in Sitges

De beste tijd om te surfen in Sitges is alles behalve de zomer. Oktober is een topmaand. het weer is nog warm, de zee heeft een lekkere temperatuur en er zijn vaker golven.