Waar in Nederland vind je de leukste surfvakanties voor aankomende zomer?

Ben jij wel eens in Nederland op een surftrip voor volwassenen geweest? In het buitenland is het aanbod al eindeloos, maar ook aan onze Nederlandse kust wordt het aanbod steeds groter. Gezien de huidige situatie rondom reizen alleen maar meer redenen om te ontdekken wat ons mooie Nederland je te bieden heeft aan surfvakanties.

De surfvakanties zijn van top tot teen georganiseerd en bieden je naast surflessen andere vette outdoor activiteiten zoals yoga, SUP-tours, wandelingen en nog veel meer strandactiviteiten.

Onze kust heeft veel te bieden, dus ik heb een paar toffe georganiseerde surftrips voor je op een rijtje gezet die nu te boeken zijn.

Surf & Yoga holiday Surfschool High 5 – Julianadorp Aan Zee

Julianadorp Aan Zee heeft een nog vrij onbekende surfscene. Bang voor crowds hoef je er niet te zijn, gezien het boven in de kop van Noord-Holland ligt. Surfschool High5 wil de mooie omgeving meer onder de aandacht brengen bij surfers. Op het strand van Julianadorp waan je je echt even helemaal weg van de bewoonde wereld.

De omgeving maakt de plek ideaal voor het 5-daagse Surf & Yoga Holiday van 21 tot 26 juni. Een vakantie die in het teken staat stress loslaten, je gedachten op 0 zetten en plezier maken. Deze vakantie is leuk voor kampeerfreaks: met je eigen camper, caravan of tent verblijf je op een boeren minicamping.

Voor meer informatie of het boeken van deze trip klik je hier.

Tasha’s surfcamp – Texel

Hoewel ik in Den Helder opgroeide, ging ik vroeger vaak op vakantie naar Texel. Met de fiets gingen we op de boot. En ondanks dat we ons huis bijna vanaf de overkant konden zien, was ik op Texel écht op vakantie.

En dat maakt Texel dus een supervette plek voor een surfvakantie. Boardchick Natasha Smit organiseert surfcamps met yogalessen op dit fijne eiland. Natasha zelf is een doorgewinterde surfster uit Scheveningen.

De camps duren 2 nachten en 3 dagen. Een fijne getaway als je even kort weg wil.

Voor meer informatie en boeken klik je hier.

Pop-up surfdorp Beachcamp de Lakens – Bloemendaal Aan Zee

Voor mensen die het graag wat centraler en groter zoeken, is het Pop-up Surfdorp op Camping de Lakens een toffe optie. Reisorganisatie Travelbase, surfcollectief Surfana en surfschool Mifune hebben de handen ineengeslagen en organiseren deze zomer een family camp en een 25+ camp op camping De Lakens in Bloemendaal Aan Zee.

Het aanbod is groot, van ingerichte tenten tot aan de yoga- en surflessen, de wellness, de beachbar en nog veel meer. Het dorp blijft 9 weken staan en je boekt je vakantie tussen eind april en eind juni. Je kunt kiezen tussen een weekend, een midweek of een volle week.

Check voor meer informatie en prijzen de website hier.

Surfana Surf & yoga vakantie – Bloemendaal Aan Zee

Eén van de andere toffe initiatieven van Surfana is de surf & yoga vakantie. Ook hier verblijf je op camping De Lakens in Bloemendaal Aan Zee. Het is een prachtige omgeving die makkelijk bereikbaar is, voor als je niet te ver weg wil gaan. Een vakantie die in het teken staat van rust vinden in jezelf en genieten van alles om je heen.

Je logeert in een vooraf ingerichte Sheddie, dus met alleen een kussen en een slaapzak ben je klaar om te slapen. Je kunt kiezen voor een week of een weekend.

Meer lezen over het camp, de data en boeken kan hier.

Nog even dit over de combinatie van surf & yoga: als je surft, zit je niet in je hoofd maar ben je in je lichaam en bezig met de natuurkracht van de zee. Het beoefenen van yoga en meditatie biedt je extra handvatten om nog wat meer rust in jezelf te vinden. En dat helpt je weer bij je surfpractice. Surf en yoga zijn dus een ideale combinatie, wij schreven daar al eens iets over

Genoeg voer om alvast bij weg te dromen en je klaar te maken voor een zomer die ongetwijfeld mooi wordt, en dat in ons eigen kikkerlandje!