Met je tent en surfboard dichtbij de Franse surfspots

Het grote campingland voor Nederlanders; Frankrijk! Met onvoorstelbaar veel campings langs de hele kust. En ook zat surf campings. Campings die dichtbij de surf liggen. Waar je bij het ochtendgloren …

  • … je tentrits opent
  • … je board pakt
  • … een korte trippel naar de  surfspot maakt

Omdat er zoveel vraag is naar deze campings leek het me goed wat ervaringen te delen inclusief een aantal goede surfspots. Campings die op loopafstand liggen van de surfspots. En ook nog eens betaalbaar zijn.

O ja… zoek je geen camping? Check dan deze idyllische plekjes

De camping tips:

Surf camping bij Bordeaux

Een absolute top surf camping is La Grigne in Le Porge. Een uurtje rijden vanaf Bordeaux.

Surf camping La Grigne frankrijk
La Grigne

Een grote camping met altijd plek. Op loofafstand van het strand en een goede surfspot. Voor alle niveaus. Het ligt dichtbij het bekende Lacanau. Met de fiets een klein halfuurtje. En je kan fietsen huren bij de camping. Wel zo leuk op dagen als het flat is.

Website van deze camping

Daarnaast kan je iets noordelijker naar Hourtin gaan. Camping Le Pin Sec. Rustige camping in een vergelijkbare omgeving.

Kamperen en surfen in de Vendee

Camping Les Cypres in de Vendee bij Saint Gilles Croix de Vie.

Surf Camping les cypres
Les Cypres

Deze camping ligt ten opzichte van Nederland net even wat dichterbij dan de surfspots bij Bordeaux en Biarritz. Maar de surfspots in deze regio zijn er niet minder om. En het is er vaak, misschien wel vaker, zonnig!

Dit is een wat kleinere surf camping. En weer op loopafstand van een relatief onbekende surfspot. Je zou vanuit hier zelfs naar La Sauzaie kunnen lopen. Een spot waar ook wedstrijden gehouden worden. En dat is niet voor niets.

Website van de Les Cypres

Les Dunes en Sauveterre liggen ook dichtbij. Maar dan is een auto wel handig. Je kan er overigens ook voor kiezen om bij Les Dunes te zitten op Camping Les Dunes. Les Dunes is een relaxte surfspot. Het kan wel druk worden, maar er zijn altijd genoeg golven voor iedereen. Het is een favoriete plek voor longboarders omdat de golven relatief traag zijn.

Surf camping in Bretagne

En nog een pareltje. Op 250 meter van dit prachtige strand in Bretagne (mooiste strand van Bretagne?).

surf camping bretagne

We hebben het over de Bretonse Camping Pors Peron. Een vrij kleine en rustige camping. Uitstekend geschikt voor gezinnen en stellen. Vanaf hier rij je in 20 minuten naar de beste surfspots (een auto is dus wel een must). Baie de Trépassés, Penhors, Saint Tugen liggen vlakbij. Het strand van Pors Peron, zie  foto, is vooral geschik voor bodyboarders en bodysurfers. Ook fijn toch?

Nog dichterbij huis?

In Normandië kan je bij de juiste swell geweldig surfen bij Yport en Etretat. En laat er nu een camping in Yport zijn, waar vandaan je uitkijkt over de surfspot. Hoe vet is dat? Camping Le Rivage (website).

Le Rivage camping normandie
Le Rivage

Bovenop de klif kijk je zo de diepte in. Een geweldige locatie.

Het is helaas niet altijd raak in Normandië. Maar het grote voordeel is, dat je op 5/6 uur rijden van Nederland zit. Dus als er een golf loopt, zit je er zo. Het liefst op golven die uit het Zuidwesten komen. Dan gaat de lange lefthander lopen.

En dan nog een tip voor Spanje

Even de grens over bij Biarritz en je zit in Spanje. We krijgen deze tip door: Camping Latas bij Somo en Loredo (website).

surfcamping spanje
Dit is op loopafstand…

Deze camping heeft net als de Les Cypres in de Vendee ook nog een zwembad. Altijd lekker om het zout even af te spoelen.

Aanvullingen?

Weet je zelf nog een surfcamping die hier absoluut tussen moet staan? Laat het hieronder weten.

1 REACTIE

  1. Camping talai mendi in zarautz (Spanje) is super. Open juli en september en helaas niet te reserveren. Gran camping zarautz is ook goed, alleen een steile wandeling naar het strand

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.