247Waves, een Nederlandse fabrikant van wavepools, kondigt met trots de lancering aan van Europa’s eerste indoor wavepool, en tegelijkertijd de allereerste in Nederland.

De bouw van dit prototype is gefinancierd met crowdfunding, enkele sponsoren, particuliere investeerders, ondersteuning van de Gemeente Den Haag en een enorm aantal vrijwilligers uren van de surf community en het 247Waves Team.

Zie ook ons eerdere bericht: Eerste indoor wavepool van Europa op Haagse Binckhorst

Duurzame wavepool

De Nederlandse fabrikant heeft een wavepool ontwikkeld die op een duurzame en kosten efficiënte manier mooie golven produceert. Het team van 247Waves speelt in op het feit de huidige wavepools een investering vragen van €12 – 30 miljoen en veel energie kosten om golven op te wekken. Het team geeft aan dat zij wavepools kunnen realiseren vanaf €3,5 miljoen en het laagste energie verbruik heeft, van alle wavepool technologieën in de markt. Dit maakt het voor de operationele exploitatie zeer interessant voor ondernemers, ontwikkelaars en gemeentes.

Met de eerste beelden van de eerste wavepool van Europa waar je kunt indoor surfen, heeft 247Waves een golf van interesse gegenereerd, niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland, België, Australie, China en de Verenigde Staten.

indoor wavepool

247Waves streeft ernaar om de R&D van de wavepool gedeeltelijk openbaar toegankelijk te maken voor commerciële doeleinden.

Surfen toegankelijk voor breder publiek

Surfen wordt mogelijk voor een veel breder publiek, ook in het binnenland.

Niet alleen ervaren surfers en atleten kunnen profiteren van deze wavepool, maar ook individuen en bedrijven die op zoek zijn naar een unieke, laagdrempelige, recreatieve ervaring.

Joeri Fredriks, initiatiefnemer van 247Waves zegt: “De golven zijn voorspelbaar van vorm en snelheid, en continu beschikbaar. Bovendien is surfen is veiliger in de gecontroleerde omgeving van een wavepool.”

De doorontwikkeling van de golf van prototype naar product is een intensief en voortdurend process. Om deze stap te ondernemen is 247Waves in gesprek met en opzoek naar potentiële investeerders.

Outdoor wavepool in Roermond?

Daarnaast kondigt 247Waves aan dat er momenteel gesprekken gaande zijn over de bouw van een outdoor wavepool in Roermond. Deze wavepool met een lengte van 200 meter en golven van 1,5 meter hoog, belooft een enorme toevoeging te worden voor watersporten en recreatie in Limburg. Surfen wordt daarmee mogelijk in een provincie zonder kustlijn.

“Deze uitbreiding naar een outdoor wavepool in Roermond is een spannende stap voor 247Waves en voor de lokale gemeenschap,” zegt Joeri Fredriks. ”Het laat zien hoe onze wavepool kan bijdragen aan positieve en toegankelijke surf ervaring, zowel binnen als buiten.”

Check ook al onze berichten over wavepools.

Voor meer informatie over 247Waves en hun wavepool technologie, bezoek www.247waves.com of neem contact op met joeri.fredriks@247Waves.com.

Vorig artikelSurf campings in Frankrijk
Volgend artikelEerste Rotterdamse surfgolven bijna een feit
Als algemene redactie van een surf- en wintersportwebsite, zijn wij gepassioneerd over het delen van de nieuwste trends, tips en technieken binnen de wereld van surfen en wintersporten. Onze missie is om onze lezers te informeren en inspireren, en hen te helpen bij het ontdekken van nieuwe avonturen op het water en op de bergen. Met een ervaren en enthousiast team van schrijvers, willen wij hoogwaardige en boeiende content leveren, die de passie voor deze sporten laat zien en onze lezers aanzet tot actie in het water of op de bergen.