Surfvakantie in Frankrijk, Portugal of ….

Heerlijk! Op Surfvakantie…

Geen verplichtingen. De oceaan in de buurt. De golven horen rollen. Lange surfsessies in de avonden. Surfvakantie….

surfvakantie in frankrijk

We geven je hier graag wat tips voor je surfvakantie. Er zijn mogelijkheden zat in ieder geval. Van surfcamps tot surfcampings. En helemaal hieronder vind je nog 3 “geheime” tips voor een vakantie met je surfboard.

Zoek je nog een checklist voor je surfvakantie (wat moet je meenemen)? Bekijk deze dan hier.

Surfvakantie naar Frankrijk, Spanje of ….?

Vakantie in Frankrijk?

Frankrijk ligt redelijk voor de hand. Lekker met de auto de kust af. Campings zat. Surfcamps zat. Zeker in de zomer kan het er wel vol zijn. Maar de Franse golven smaken altijd goed. Net zoals een croissant en une pain natuurlijk. Vive le France! Hier lees je meer over surfen in Frankrijk.

Onderaan dit bericht zal je zien dat 2 van de 3 geheime tips voor een accommodatie in Frankrijk liggen.

 

 

Surfen in Spanje?

Even doorrijden naar Spanje? Het loont wel de moeite. Zeker als je al in Zuidwest Frankrijk / Baskenland zit. Rondom Bilbao en San Sebastian vind je talloze baaien voor een meer relaxte surfvakantie. In die zin relaxt, dat het er doorgaans wat rustiger is. Alhoewel Zarautz een redelijke hotspot is. Goed… ontdek hier meer over surfen in Spanje.

Hier check je eenvoudig accommodaties.

Surfvakantie in Portugal dan?

surfvakantie portugal

Portugal is een ander topland om je vakantie te vieren. Vrijwel altijd zonnig. En vrijwel altijd golven. En heerlijk blauw water. Zeker de Algarve is een aanrader om te surfen. Sagres ligt precies op het Zuidwestpuntje. Je kan dan zowel de westkust als de zuidkust makkelijk meepakken voor een surfsessie. Je loopt zelf van de Zuid- naar de Westkant. Wel zo makkelijk. Maar er is meer. Dat lees je dan weer hier.

Op zoek naar accommodaties? Kijk hier.

Fuerteventura of Marokko misschien?

Wil je het iets exotischer? Check dan de vliegtickets voor Fuerteventura en/ of Marokko. Vooral in Marokko ben je gelijk in een andere cultuur. Kamelen om je heen. Appelthee en couscous na een surfsessie. Taghazout is een goede plek voor je surfvakantie.

Fuerteventura is wellicht minder cultuur, maar het is zeker natuur. Het is er droog en vulkanisch. En daardoor indrukwekkend. En omdat er altijd wel wind is, zijn er ook altijd wel golven. En omdat het midden in de oceaan ligt, zijn het vaak ook heftige golven. Maar omdat je op een eiland zit vind je vaak wel een beschutte plek tegen de wind of tegen de heftige golven.

Surfcamps

Een leuke manier om op surfvakantie te gaan is om een surfcamp te boeken. Vooral voor jongeren is dit redelijk ideaal. Surfcamps hebben de surfboards voor je klaar liggen. De tenten staan er vaak al. Het zijn altijd locaties aan de kust. En een surfcamp heeft doorgaans één of meerder surfleraren, zodat je ook surfles kunt krijgen.

Surfcampings

Elke camping aan de kust van bovenstaande landen zou je een surfcamping kunnen noemen. Je ritst immers je tent openen, pakt je surfboard en loopt naar de oceaan. Een aantal unieke surfcampings staan hier beschreven.

3 geheime tips

Nou ja… geheim? Als je BoardShortz.nl langer volgt weet je van het bestaan al af. Maar de volgende plekken zijn een dikke aanrader, omdat ze voor een goede prijs een unieke surfvakantie bieden.

–  BoardnBreakfast in Zuidwest Frankrijk bijvoorbeeld.
–  Charcuterie Surf House in Bretagne. Een waar surfparadijs
–  Siesta Campers in de Algarve. Een geweldige surfvakantie met een VW busje.

Nog een stapje verder?

Off the beaten tracks

Een surfvakantie en het surfen op zich is naast een geweldig sport, nauw verbonden met avontuur. Een goed voorbeeld van een persoon die extreme surfvakanties beleeft is Kepa Acero, die in Patagonië zijn golven vond. Dit is een geweldig voorbeeld van het avontuur dat surfen met zich meebrengt.