Home » Surfen » Italie

Surfen in Italië

De ultieme gids voor beginners en gevorderden.

longboarden in sardinieBen je op zoek naar een nieuwe surfbestemming in Europa? Overweeg dan zeker eens Italië. Met haar vele kilometers aan kustlijn biedt het land oneindig veel mogelijkheden voor surfers van alle niveaus. In deze gids geven we je een overzicht van de beste surfspots in Italië, tips voor beginners en gevorderden, en informatie over hoe je het meeste uit je surfvakantie in Italië kunt halen.

De beste surfspots in Italië

Italië heeft een grote variatie aan surfspots, van kleine baaitjes tot grote golven langs de kust. Hieronder geven we een overzicht van enkele van de beste surfspots in Italië:

  • Riccione: Deze badplaats aan de Adriatische kust is een perfecte plek voor beginnende surfers. De golven zijn hier niet te hoog en er is een goede surfschool aanwezig.
  • Sardinië: Dit eiland in de Tyrreense Zee is een paradijs voor gevorderde surfers. Er zijn veel uitdagende golven te vinden, vooral langs de westkust.
  • Tropea: Deze stad aan de Calabrische kust is bekend om haar prachtige witte zandstranden en heldere zee. Hier kun je zowel beginnen als gevorderde surfers heerlijk surfen.
  • Sicilië: Dit eiland in het zuiden van Italië heeft een aantal geweldige surfspots, vooral langs de oostkust. Het is hier een beetje drukker dan op Sardinië, maar de golven zijn hier ook geweldig.