Wavepools is momenteel de sh*t in de surfwereld. Laatst was er zelfs de eerste WSL wedstrijd in de wavepool van Kelly Slater; Surf Ranch Pro.

In Nederland zijn er ook initiatieven. 24/7 waves gaat een indoor pool bouwen in Den Haag. In Limburg wordt gewerkt aan een plan voor een surfpark. En in het midden van Nederland is We Want Waves in een ver gevorderd stadium voor een wavepool bij De Eemhof (dit beloofd een hele lekkere golf te worden).

Surfpark Stade in Duitsland

Maar ook in Duitsland staat nu het sein op groen voor een wavepool; Surfpark Stade. Een uurtje vanaf Hamburg. En 4,5 uur vanaf Utrecht. Surfpark Stade heeft voor de Wavegarden Cove technologie gekozen. Er zal ook een surfshop komen, een surfschool en hutten om te overnachten. Leuke weekend surftrip dus.

wavepark stade duitsland

Wanneer je er kunt surfen?

Nog even geduld. Ze kunnen pas in 2021 gaan bouwen. Het doel is dat ze in het voorjaar van 2022 open gaan.

Nu maar duimen dat de Eemhof snel volledig akkoord krijgt. Duiken we daar het water in. Lekker dichtbij.

Vorig artikelDoor de lens van één van de beste surf fotografen
Volgend artikelSurfen in de sinaasappelstad van Spanje: Valencia
Als algemene redactie van een surf- en wintersportwebsite, zijn wij gepassioneerd over het delen van de nieuwste trends, tips en technieken binnen de wereld van surfen en wintersporten. Onze missie is om onze lezers te informeren en inspireren, en hen te helpen bij het ontdekken van nieuwe avonturen op het water en op de bergen. Met een ervaren en enthousiast team van schrijvers, willen wij hoogwaardige en boeiende content leveren, die de passie voor deze sporten laat zien en onze lezers aanzet tot actie in het water of op de bergen.