The Wedge is een surfspot net onder Los Angels, bij Newport. The Wedge is vermaard om haar golf. Eens in de zoveel tijd komt de golf tot leven bij een zuidswell. Dat was afgelopen weekend.

Zie hieronder 2 video’s van deze absurde golf.

Video 1: The Wedge

Video 2: The Wedge

Wat is The Wedge?

The Wedge is een surfspot net onder Los Angels, bij Newport. The Wedge is vermaard om haar golf.

Technisch is de vertaling van “Wedge” Wig. Een wig is een driehoekig blok waarmee men kan kloven of objecten kan vastklemmen.

Het feit dat het een driehoekig blok is (een soort punt) verklaart het beste de naam voor deze surfspot.

Gevaarlijke golf

De golf wordt in een punt omhoog gestuwd. Bijna vanuit het niets. Vervolgens wordt je als surfer, bodyboarder of bodysurfer in de golf gelanceerd. En dan is het overleven. Je wordt of opgevreten door de golf. Of er uit gespuugd. Of je rijdt de golf keurig naar het einde. Het is niet te voorspellen.

Bekijk hier onder de tekening van hoe deze golf werkt.

Hoe de wedge werkt

Waar is The Wedge?

Vorig artikelInto the Waves op Veronica
Volgend artikelFinstinct
Als algemene redactie van een surf- en wintersportwebsite, zijn wij gepassioneerd over het delen van de nieuwste trends, tips en technieken binnen de wereld van surfen en wintersporten. Onze missie is om onze lezers te informeren en inspireren, en hen te helpen bij het ontdekken van nieuwe avonturen op het water en op de bergen. Met een ervaren en enthousiast team van schrijvers, willen wij hoogwaardige en boeiende content leveren, die de passie voor deze sporten laat zien en onze lezers aanzet tot actie in het water of op de bergen.