Mijn trip naar Fuerteventura is deze week afgelast door het strikter worden van de welbesprokentijden corona maatregelen. Het zou de eerste keer zijn dat ik terug een vliegtuigtrip zou doen in bijna een jaar. De teleurstelling was groot, zeker omdat het wel nog mogelijk was tijdens de kerstperiode.

De beste manier om hiermee om te gaan is om direct een nieuwe trip te plannen in de hoop dat deze ook niet opnieuw gecancelled wordt. Het is de eerste keer ooit dat surfers beperkt worden in hun favoriete activiteit: reizen en ontdekken. We zijn even genoodzaakt om alternatieven te verzinnen maar met wat creativiteit en enthousiasme is dit geen onmogelijk gegeven.

Surf trips met de auto zijn wel nog relevant voor dit moment. Dit is misschien wel eens de kans om google maps te scrollen en te kijken welke spots in eigen land nog ontdekt kunnen worden. In situaties zoals deze ben ik vooral dankbaar voor de golven en trips die we hebben mogen meemaken. Deze winter is allesinds een van de beste in mijn herinneringen. Alsof de Noordzee rekening houdt met onze moeilijke situatie en een teken van medenleven toont.

De eerste keer dat ik terug op een vliegtuig stap met een boardbag waarvoor ik weer teveel betaald ga hebben gaat een gevoel van vreugde, euforie en opluchting teweeg brengen die mij gaat doen beseffen hoe uniek onze sport wel niet is. We zijn avonturiers, pioniers, jagers die achter swell kaarten lopen en er de hele wereld voor willen rondreizen.

Met de verdelingen van de vaccins is er licht aan het einde van de tunnel. Nu kunnen we ons enkel focussen op de verassende winter swells in de lage landen, alsook het uitstippelen van toekomstige trips.

De droom van boardshorts in warm water gaat nog niet voor direct zijn, maar dat is geen reden om die droom op stop te zetten. Plan je volgende search trip alvast uit!