Home » Surfen in Portugal » Sagres

Surfen in Sagres – Algarve

Op het meest Zuidwestelijke puntje van Portugal in de Algarve vind je Sagres. Sarges is erg geliefd bij surfers. Bij zowel gevorderden als beginners omdat je een strand hebt aan de zuidkant (Mareta) en aan de westkant (Tonel). Hierdoor kun je kiezen waar je gaat surfen afhankelijk van de hoogte van de golven.

Bekijk de mogelijkheden voor accommodaties in Sagres.

In het kort een overzicht van surfen in Sagres

de golven

De golven

Je vindt in Sagres golven voor iedereen. In de basis heb je de keuze tussen de surfspots Tonel en Mareta.

Tonel

Doorgaans hogere golven. En meer rotsen in het water.

Mareta

Vaak vind je hier kleinere golven. En is het wat relaxter. Maar natuurlijk kan het hier ook los gaan.

Wind

Welke wind?

Je ziet hier vrijwel altijd goed. Want waait de wind uit het westen dan is het op Tonel onshore en dat is slecht voor de vorm van de golven. Maar bij Mareta is het dan offshore (aflandig) en heb je een mooie vorm in de golven. Mits er dan golven staan bij Mareta uiteraard. En vice versa natuurlijk.

Waar is het

Waar is het?

Sagres is een kleine 2 uur rijden van Faro. Of 3 uurtjes rijden van Lissabon. Helemaal in het meest zuidwestelijke puntje van de Algarve.

waar slapen

Waar slapen?

Er is voldoende aanbod. In Sagres zelf. Of daarbuiten.

Accommodaties in en rond Sagres

Activiteiten

Uitstapjes?

Net buiten het dorpje op de Ponta de Sagres ligt het fort van Hendrik de Zeevaarder. Ook de natuur rondom het fort is zeer de moeite waard. Er loopt een korte rondwandeling langs de rand van de punt. En in het uiterste punt van Sagres vind je Kaap Sint-Vincent (Portugees: Cabo de São Vicente). Hier heb je het gevoel aan het einde van de wereld te staan. Daarnaast heb je hier veel leuke strandjes; Tip van ons: Beliche.

surfen gezin

Familyproof?

Jazeker. Voor iedereen is het hier leuk. Je kan lekker op het strand spelen. Surfen in de ruige golven. Of zwemmen in rustig water. Leuke wandelingen maken en forten bezoeken. Voor ieder wat wils.

surfles

Surfles en -verhuur?

Feitelijk zit je in Sagres in het walhalla. Niet alleen omdat je de keuze hebt welke strand je gaat surfen. Maar omdat hier volop surfshops en surfhuur te vinden. No worries; je ziet deze shops en verhuur vanzelf.

Andere surfspots?

Check ook deze surfspots in Portugal.

Ontdek meer over surfen in de Algarve.

Heb je een aanvulling voor Sagres? Laat het hieronder weten.