Peniche

Home » Surfen in Portugal » Peniche

Surfen in Peniche

Peniche is bij de meeste surfers wel bekend. Een aanrader om eens heen te gaan om te surfen in Portugal. Het enige nadeel is dat het er druk kan zijn. Maar dat is niet voor niets. Peniche heeft veel surfmogelijkheden.

Het is een schiereiland. En als het aan de ene kant van het eiland te heftig is, dan is het aan de andere kant vaak goed. Zo vinden zowel beginners als gevorderden de golven die bij hen past.

Om je een beetje een beeld te geven van Peniche vind je hieronder wat gegevens over het weer en de golven. Maar eerst even duidelijk maken waar Peniche ligt.

Locatie Peniche

Peniche ligt hier:

peniche 

Peniche ligt dus tussen Porto en Lissabon. Handig om te weten als je een vlucht wilt boeken. 

Buitentemperatuur Peniche

Het weer in Peniche is vrij gematigd. Zie hier de temperatuur per maand. Vanaf juni tot en met oktober dus sowieso lekker toeven daar. 

buitentemperatuur peniche

Zeewatertemperatuur

En het zeewater? Dat is vrij kil. De Noordzee is in de zomer iets warmer. Maar in de winter hoef je daar geen schoentjes aan. Een 4.3 mm wetsuit volstaat dan. In de zomer zal je dus ook een wetsuit aan moeten (3.2). Zie hier ook: welk wetsuit moet ik kiezen?

zeewater temperatuur peniche

 

Kans op golven

En de golven? Welke kans is er dat je golven scoort. Die kans is vrij groot. In de wintermaanden zelfs bijna 100%. In de zomer kan je wel eens tegen een flatness aanlopen. 

golven in peniche

Surf foto’s van Peniche

 

Bronnen:

Temperatuur tabellen: climate-data.org

Kans op golven: magicseaweed.com