Zaterdagnacht was er storm voorspeld. Precies op de tijd, dat de klok weer een uur naar achteren zou gaan, zou de wind pieken. Het was een groot windveld, dat over de Noordzee trok. Zo verder Europa in.

Het bracht metershoge golven op zee. Met een ongekende perioden (tot 10 seconden).

De vraag was: waar moet je dan surfen in Nederland?

Ergens om het hoekje, bleek uit de surfweer sms van Tobias.

Dan heb je het dus over onder andere de Maasvlakte en Dishoek in Zeeland. Maar in zekere zin ook over IJmuiden. Zouden de golven daar inderdaad om de haven heen krullen?

Voor de wind- en kitesurfers was het top. Ze knalden door de wind, over de golven. Supervet.

windsurf ijmuiden

kitesurfen ijmuiden

Alhoewel de golven niet helemaal vol om de haven leken te krullen, konden de  golfsurfers toch nog wel wat golven scoren.

ijmuiden surf

En als je in de verte keek, zag je monsterlijke golven kapotslaan op het havenhoofd. Zouden ze te rijden zijn geweest?

surfen ijmuiden big waves holland

 

 

Vorig artikelHossegor was deze week dik. Heel dik.
Volgend artikelSurfvideo Portugal met Yannick de Jager
Als algemene redactie van een surf- en wintersportwebsite, zijn wij gepassioneerd over het delen van de nieuwste trends, tips en technieken binnen de wereld van surfen en wintersporten. Onze missie is om onze lezers te informeren en inspireren, en hen te helpen bij het ontdekken van nieuwe avonturen op het water en op de bergen. Met een ervaren en enthousiast team van schrijvers, willen wij hoogwaardige en boeiende content leveren, die de passie voor deze sporten laat zien en onze lezers aanzet tot actie in het water of op de bergen.