Home » Surfen in Portugal » Meia Praia – surfspot bij Lagos in de Algarve

Meia Praia surfen

Meia Praia is een strand bij Lagos in de Algarve. Aan de zuidkust dus. Het ligt een beetje om de hoek bij Lagos. En dat is precies het unieke van deze surfspot.

Bij een westenwind, zelfs bij een zuidwesten wind is het hier (cross) offshore. Dus als de golven te hoog zijn aan de westkust, maar ook nog te hoog of choppy door de wind op plekken als Zavial en Mareta dan zijn de golven hier sowieso een stuk lager. En cleaner.  Geschikt voor elk niveau. Gemiddeld genomen zie je vooral beginners en intermediates.

Bekijk de mogelijkheden voor accommodaties in Lagos.

In het kort een overzicht van surfen in Meia Praia

De golven

de golven

+++ Beginners

+++ Intermediates

+ Advanced

Bij Meia Praia breken vooral golven bij een enorme swell (golven) uit het westen. Wat vooral in de winter voorkomt. In de zomer is het hier rustig. En de zee doorgaans vlak.

Welke wind is gunstig?

Wind

Bij een westenwind, zelfs bij een zuidwesten wind is het hier (cross) offshore. Dus als de golven te hoog zijn aan de westkust, maar ook nog te hoog of choppy door de wind op plekken als Zavial en Mareta dan zijn de golven hier sowieso een stuk lager. En cleaner.

Waar ligt Meia Praia?

Waar is het

Meia Praia ligt een uur rijden van Faro. En een half uur van Sagres.

Het strand ligt direct bij het haventje van Lagos. Super centraal dus.

Overnachten bij Meia Praia

waar slapen

Waar slapen in Meia Praia?

Er is voldoende aanbod, omdat je bij Lagos zit.

Check hier:

Accommodaties in en rond Lagos

Powered by:

Uitstapjes in en rond Lagos

Activiteiten

In Lagos zit je bij de allermooiste stranden van de Algarve. Denk aan Praia Dona Ana. Maar in de stad zelf is ook genoeg te beleven, zoals de oude stad of naar de voormalige slavenmarkt. Verder heeft Lagos een mooie kerk en kasteel.

Geschikt voor gezinnen?

surfen gezin

Lagos en Meia Praia zijn zeker geschikt voor gezinnen. Voor iedereen is het hier leuk. Je kan lekker op het strand spelen. Je hebt er diverse stranden. Gezellige restaurantjes. En veel toeristenwinkels (als je daar van houdt)

Surfles en surfverhuur mogelijkheden Lagos

surfles

Feitelijk zit je in Lagos het beste van bijna heel de Algarve als je een board wilt huren of les wilt nemen. Naast Sagres natuurlijk. Je viondt hier volop surfshops en surfhuur te vinden. Zoals Jah Shaka Surfshop.

Onze tips voor surfverhuur- en lessen.

Ander surfspots in de buurt

Andere surfspots?

Check ook deze surfspots in Portugal.

Ontdek meer over surfen in de Algarve.

Onze laatste berichten over surfen in Portugal

algarve surf

3 surfspots die bewijzen dat Portugal een surfwalhalla is

Portugal alleen geliefd om de goudgele stranden en de kleurrijke steden?Think again.Professionele surfers weten al lang dat er monstergolven voorkomen bij Portugal. Niet voor...
vans ducktapevideo

Longboarden zoals je zelden hebt gezien

Eerder dit jaar was er in Portugal (bij Ericeira) een surfwedstrijd voor longboarders. Was je er maar bij zul je denken na het zien...

Heb je een aanvulling voor Lagos? Laat het hieronder weten.