Het hele jaar door wordt er gesurft in Portugal. En zeker in de Algarve. Door de ligging van de Algarve vindt je hier vrijwel altijd een golf voor ieder niveau.

Waar surfboard huren in de Algarve?

Wil je een surfboard huren in de Algarve dan heb je er genoeg keuze. Lagos en Sagres hebben een overvloed aan surfshops.

Zelf huren we bij Jah Shaka Surfshop in Lagos.

Jah Shaka Surfshop

Jah Shaka Surfshop is een knusse surfshop in het centrum van Lagos (goed bereikbaar). Gerund door Engelsen.

Jah Shaka Surfshop

Omdat Lagos tussen Faro en Sagres ligt is dit een gunstige plek om je spullen te huren. Dat maakt het namelijk praktisch voor het ophalen en weer wegbrengen van je board.

Ga je in het hoogseizoen? Boek dan je surfboard vooraf. Het hoogseizoen is uiteraard tijdens de zomer. Maar ook alle vakanties vanaf Pasen tot en met de herfstvakantie.

Wat kost het huren van een surfboard?

De prijs van een surfboard huren ligt gemiddeld op 10 tot 15 euro per dag. En hoe langer je je surfboard huurt hoe goedkoper het wordt.

Zeker voor surftrips van een weekend tot een week is het ongeveer net zo duur om te huren als je eigen board mee te nemen in het vliegtuig. Hier betaal je snel 100 euro voor (retour) per vliegreis, per board.

Een ander voordeel van je surfboard huren in de Algarve is het gemak van reizen. Niet meer je surfboard goed inpakken. Geen gesjouw. Geen schade aan je board.

Lees hier meer over het inpakken van je surfboard voor het vliegtuig als je toch je board mee wilt nemen.

Surfles in de Algarve?

Voor surfles geldt hetzelfde als hierboven. Feitelijk kan je overal in de Algarve surfles boeken. Lagos en Sagres zijn de hotspots met de meeste surfscholen en surfshops.

Ook Jah Shaka surfshop organiseert surflessen.

Ook voor surfles geldt; boek deze vooruit als je in het hoogseizoen gaat.

Surf’s up!

Vorig artikelCasa Meranka
Volgend artikelHoe ongebroken golf pakken?
Als algemene redactie van een surf- en wintersportwebsite, zijn wij gepassioneerd over het delen van de nieuwste trends, tips en technieken binnen de wereld van surfen en wintersporten. Onze missie is om onze lezers te informeren en inspireren, en hen te helpen bij het ontdekken van nieuwe avonturen op het water en op de bergen. Met een ervaren en enthousiast team van schrijvers, willen wij hoogwaardige en boeiende content leveren, die de passie voor deze sporten laat zien en onze lezers aanzet tot actie in het water of op de bergen.