Surf Therapy conferentie

Vorige week reisde het Nederlandse Surf Project af naar Jeffreys Bay in Zuid-Afrika voor de conferentie van de International Surf Therapy Organisation (ISTO).

ISTO

De ISTO staat voor de groep samenwerkende “surf projecten” van over de hele wereld, dus ook A Walk on Water (uit de US), Waves 4 Change (uit Afrika), Wave Project (UK).

Het doel van de ISTO is om:

  1. Meer mensen ervan te overtuigen dat surfen en de zee een positieve impact hebben op de mentale gezondheid.
  2. Meer mensen te laten profiteren van surf therapie programma’s wereldwijd.
  3. Het effect van surf therapie aan te tonen door middel van objectief wetenschappelijk onderzoek. Met dit onderzoek wordt surf therapie een breed geaccepteerd en ‘evidence-based’ onderdeel van de zorg.

Conferentie

Tijdens de conferentie is onder andere besproken hoe het Surf Project samen de ISTO verder kunnen uitbreiden en bekendmaken, om zo meer mensen te kunnen bereiken.

Ook hebben alle partijen nu een goed beeld van welk onderzoek er tot nu toe gedaan wordt, en wat er de komende jaren nog nodig is om surf therapie te kunnen integreren in de gezondheidszorg.

Surf therapie erkend door ‘s werelds topsurfers

Tegelijk met de conferentie vonden in Jeffreys Bay de World Surf League 2018 wedstrijden plaats. Meerdere surfers van de wereld top, waaronder Kelly Slater, Aritz Aranburu en Stephanie Gilmore, hebben de conferentie bezocht en de ISTO declaration ondertekend.

surf therapy declaration

Ze geven aan dat ze achter surf therapie staan en dat ze het doel van de ISTO met heel hun hart ondersteunen.

Vorig artikelSRFACE maakt high end wetsuits betaalbaar
Volgend artikelSurf & Stay Travelbook review
Als algemene redactie van een surf- en wintersportwebsite, zijn wij gepassioneerd over het delen van de nieuwste trends, tips en technieken binnen de wereld van surfen en wintersporten. Onze missie is om onze lezers te informeren en inspireren, en hen te helpen bij het ontdekken van nieuwe avonturen op het water en op de bergen. Met een ervaren en enthousiast team van schrijvers, willen wij hoogwaardige en boeiende content leveren, die de passie voor deze sporten laat zien en onze lezers aanzet tot actie in het water of op de bergen.