Kinderen met een beperking maken kennis met golfsurfen in Camperduin.

Camperduin, december 2016 – Quiksilver Surfschool van De Jongens Uit Schoorl gaat samenwerken met  het Surf Project. Deze non-profitorganisatie stelt kinderen met het syndroom van Down, autisme en/of ADHD in de gelegenheid om, onder professionele begeleiding, kennis te maken met golfsurfen. Na succesvolle seizoenen in Zandvoort en Ouddorp is Camperduin de derde locatie waar het Surf Project actief is.

Drie zondagen in september gaan kinderen met Down, autisme en/of ADHD onder enthousiaste een-op-eenbegeleiding het water in om te leren golfsurfen. Het project wordt vrijwillig gerund door professionals.

Lees het hele persbericht

Structuur en duidelijkheid

“We zijn enorm trots dat we in Camperduin gaan samenwerken met De Jongens uit Schoorl”, vertelt Suzanne van den Broek, oprichter van het Surf Project. “Met deze uitbreiding kunnen we meer kinderen de kans geven om te komen surfen. Ook kinderen die nu op de wachtlijst staan. De inschrijving is open; kinderen uit heel Nederland kunnen worden aangemeld. Camperduin heeft een rustig strand en alle faciliteiten om kinderen met een beperking de structuur en duidelijkheid te bieden die ze verdienen”.

Plezier en vrijheid

Nienke Duinmeijer is ambassadeur van het Surf Project en werkzaam bij De Jongens uit Schoorl.

“We vinden het mooi om ons in te zetten voor een goed doel dat dichtbij ons staat. Het leuke van het Surf Project is dat deze kinderen niet alleen plezier hebben, maar ook écht vertrouwen opbouwen – in de natuur en in hun eigen lichaam. Surfen is een gevoelssport zonder vaste regels waarin iedereen een gevoel van vrijheid ervaart. Ik denk dat het juist voor deze kinderen een heel goede match is. Tof dat we dit met elkaar kunnen creëren als surfschool in samenwerking met het Surf Project.”