Home » Surfen » Frankrijk » Surfles in Frankrijk

Surflessen in Frankrijk

Surflessen in Frankrijk en hoe dat je kan helpen je surfvaardigheden te verbeteren: een blog over de surfcondities in Frankrijk en waar je de lessen kan nemen.

Laten we eerlijk zijn: je hebt altijd al willen leren surfen, maar je hebt er gewoon de tijd nog niet voor gevonden. Of misschien heb je al een paar lessen genomen, maar heb je nog steeds het gevoel dat er iets is dat je tegenhoudt om door het water te glijden.

Nou, als je in Frankrijk bent, hebben we goed nieuws voor je. Er zijn talloze plaatsen waar je surflessen kunt nemen en waar je kunt beginnen aan je reis om een professionele surfer te worden.

Of je nu een beginner of een pro bent, je wilt leren surfen in Frankrijk. Het is een van de beste landen in Europa, en het is ook de plek waar het beste surfen ter wereld plaatsvindt.

Surfles? Begin met een surfschool

De beste plek om te beginnen is met een instructeur. Je kunt er een paar vinden op sites als Surfline of Surfschool. Deze laatste is een website met een lijst van alle surfscholen in Frankrijk en het niveau van de lessen die ze geven (beginner, gemiddeld of gevorderd). Het geeft ook informatie over de locatie van elke school, de kwaliteit en de prijzen (die variëren van 30 euro per uur voor beginnerslessen tot 200 euro voor meer gevorderde lessen).

Als je de basis van het surfen wilt leren, zul je je les waarschijnlijk ruim van tevoren (of zelfs maanden van tevoren) moeten boeken. Dit komt omdat de meeste scholen minstens vier mensen nodig hebben om met een cursus te beginnen – en als er niet genoeg mensen zich aanmelden voor een bepaalde tijd, moeten ze de surfles helemaal annuleren.

De 5 beste plekken in Frankrijk om te leren surfen

Hier is de lijst van de beste en tofste plekken waar je de kunst van het golven pakken kunt leren:

1) Hossegor

Dit strand is een van de beste plekken in Frankrijk om te leren surfen. Het staat bekend om zijn consistente golven en warme water in de zomer, die het gemakkelijker maken voor beginners om te leren hoe ze zichzelf in evenwicht moeten houden op hun boards en rechtop te blijven terwijl ze door de golven rijden.

2) St-Jean-de-Luz strand

Dit strand is een andere geweldige plek om te leren surfen voor beginners. De golven zijn hier zacht.

surflessen in frankrijk3) La Grande Plage, Biarritz

Dit strand in Biarritz heeft de reputatie een van de beste surfplekken van Europa te zijn. Het zijn niet alleen de golven die surfers aantrekken. Het prachtige landschap, waaronder de omliggende kliffen en 19e-eeuwse villa’s van Biarritz, maken dit gebied tot een must om te bezoeken.

Het strand verwelkomt surfers van alle ervaringsniveaus, maar ze raden wel aan dat beginners lessen nemen voordat ze de golven in hun eentje te lijf gaan. Het is dus ook een geweldige plek om te leren surfen; instructeurs zullen je leren hoe je op je board moet balanceren voordat je op je voeten gaat staan en de golven rijdt naar de kust. Voor degenen die hun techniek willen verbeteren, biedt La Grande Plage lessen voor gevorderden die je zullen leren hoe je grotere golven kunt vangen en trucs op je board kunt uitvoeren terwijl je rechtop staat.

4) Plage de la Côte des Basques (Baskische kust), Biarritz

In Biarritz kun je het hele jaar door surfen op La Côte des Basques omdat de temperaturen hier zelfs in de winter relatief mild zijn. Zelfs als het waait, zijn er nog steeds mogelijkheden om wat golven te pakken aan de beschutte kant van het strand.

Er zijn veel surfscholen in Biarritz, elk met zijn eigen unieke gevoel en verschillend aanbod. Surf Master is een uitstekende keuze omdat het een breed spectrum aan diensten aanbiedt en een vriendelijke, gastvrije omgeving heeft.

Als je eenmaal je school hebt gekozen, hoef je alleen nog maar te beslissen of je groeps- of privélessen wilt. Privélessen worden precies op jouw behoeften en niveau afgestemd, maar misschien vind je het prettiger om in groepsverband te leren, waarbij iedereen samenwerkt aan het gemeenschappelijke doel om op die geweldige Baskische golven te rijden.

Bordeaux voor surflessen

Er zijn veel surfscholen in de omgeving van de Gironde, maar ze bieden niet allemaal lessen in het Engels aan. Hier is een lijst met een aantal van onze favorieten die dat wel doen:

  • Surf School Bordeaux (Spécialiste des cours d’initiation et perfectionnement en surf dans le sud ouest)
  • Le Surf Club du Lacanau (Safari surfschool).

4) En er is Carcans plage, in de buurt van Bordeaux

Dit is de beste plaats om te leren surfen in de regio Bordeaux omdat het een lange golf heeft die perfect is voor beginners. Het strand is ook erg veilig omdat het van alle kanten beschermd wordt door rotsen. Het water is helder en warm, waardoor het ideaal is voor zomervakanties.

Er zijn veel goede surfscholen in de omgeving die lessen kunnen verzorgen op alle niveaus, van beginner tot gevorderden. Op het strand zijn strandwachten en eerstehulpfaciliteiten aanwezig.

Check: Carcans Plage (www.carcansplage.com)

Deze surfschool ligt direct naast het strand en is perfect voor beginners die in een veilige omgeving willen leren surfen. De instructeurs zijn vriendelijk en geduldig, en ze weten precies wat ze doen!

5) En er is natuurlijk Lacanau

Er zijn veel surfscholen die lessen aanbieden in Lacanau, en je kunt ze gemakkelijk vinden op Google Maps of door te kijken op Trip Advisor.

Lacanau Pro Surf School (www.lacanausurfschool.com)

Deze school biedt veel verschillende soorten lessen aan, afhankelijk van je niveau (beginner, gemiddeld of gevorderd). Je kunt er ook al het materiaal huren dat je nodig hebt voor je lessen, wat het voor jou gemakkelijker maakt om te oefenen als je eenmaal hebt geleerd hoe je op je board moet staan!

Naar Bretagne? Check dan ons artikel met 4 gouden tips voor surfscholen in Bretagne.

Tot slot

Surflessen in Frankrijk zijn een geweldige manier om te leren surfen. Het beste van dit soort lessen is waarschijnlijk de kwaliteit: privéleraren zijn echt experts in surfen en kennen de spots, hoe je moet beginnen en anderen.