Het origineel van dit bericht is van The Guardian, maar omdat ze goede tips hebben, hier de vertaling.

1. Canggu, Bali

Zo’n 10 jaar geleden omgeven door rijstvelden. Met één plek om te eten. En vooral voor intermediates een topplek. Dat laatste is het nog steeds. Maar ondertussen is het er aardig volgebouwd. Dus meer plekken om te eten. Meer keuze waar je kan slapen. Maar ook meer surfers in het water. Desalniettemin een heerlijke golf en omgeving om te surfen in Bali.

2. Sennen Cove, Cornwall

Best wat Nederlanders zoeken Engeland op, ook al staan die cijfers niet in verhouding tot Frankrijk. Cornwall is de hotspot in Engeland. Als je daar bent, check dan Sennen Cove. Afgelegen en daarmee een hele relaxte surfspot die de meeste swell wel oppakt. En omringd door het groene heuvellandschap.

3. Hoddevik, Noorwegen

Vijftien jaar geleden hadden we deze spot niet genoemd, omdat het gewoonweg te koud kan zijn voor de gemiddelde surfer. Maar door de ontwikkeling van de wetsuits kunnen we tegenwoordig prima in koud water surfen. Hoddevik geeft je het gevoel midden in de natuur te staan. Vette kliffen die beschutting geven, maar ook voor een majestieus beeld zorgen.

4. Waikiki, Hawaii

Natuurlijk mag Hawaii niet ontbreken in een top 10. Waikiki is het geworden. Het eiland waar surfen zo’n beetje is uitgevonden. Er is veel toerisme maar dat mag de surfpret niet drukken. Hier rollen vaak lekkere lange relaxte golven. En het water is heerlijk warm. Geen wetsuits. Alleen boardshorts of bikini.

5. Beliche, Portugal

In Zuidwesten van Portugal vind je super spots. Beliche is er zo één. Breekt niet altijd, maar toch wel met enige regelmaat. Klein strand, blauw water, geel/ oranje kliffen en rotsen. Anders tip voor in de buurt: Zavial. Een strand met vooral locals en families. En een goede sfeer!

6. Tofo Beach, Mozambique

Wie kende deze spot? Een goede plek voor beginners en intermediates, omdat de golven vaak rustig binnen komen rollen. Verder de bekende tropische perfecte die je kent van de ansichtkaarten: wit zand, palmbomen, blauw water.

7. San Vicente de la Barquera

Niet voor niets gaat Nienke Duinmeijer met haar Singel Fin Surf Travel hier elk jaar naartoe. In een mooie Noordspaans landschap vind je hier in de baaien golven voor elk niveau. 

Vorig artikelSurfen met stijl [video]
Volgend artikelEuskadi rules
Als algemene redactie van een surf- en wintersportwebsite, zijn wij gepassioneerd over het delen van de nieuwste trends, tips en technieken binnen de wereld van surfen en wintersporten. Onze missie is om onze lezers te informeren en inspireren, en hen te helpen bij het ontdekken van nieuwe avonturen op het water en op de bergen. Met een ervaren en enthousiast team van schrijvers, willen wij hoogwaardige en boeiende content leveren, die de passie voor deze sporten laat zien en onze lezers aanzet tot actie in het water of op de bergen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.