We kunnen weer surftrips maken in Europa

Dat is natuurlijk het beste nieuws. Surftrips maken kan weer. Maar hoe zit het nu met de regels die je moet volgen. Het ene land staat op geel, het andere land op oranje. Hopelijk staat alles snel op groen. En kunnen we het Digitale Europese corona paspoort * gebruiken, dat per 1 juli beschikbaar moet komen. Tot die tijd moet je rekening houden met onderstaande.

* Het Digitaal Corona Certificaat (DCC) wordt vanaf 1 juli in Europa ingevoerd. Vanaf 24 juni kunt u het DCC aanmaken in de Corona Check app. Deze app is al te downloaden.

Naar de Corona Check app.

Wat betekenen de kleurcodes:

Groen

Je mag vrij op reis.

Geel

Je mag op reis, maar er zijn nog risico’s en regels die je moet volgen.

Oranje

Alleen noodzakelijke reizen. Surftrips voelen als noodzakelijk, maar zijn het niet ;-)

Wil je reizen naar een Oranje land dan heb je een negatieve uitslag van een PCR-test nodig. De testuitslag mag bij aankomst niet ouder zijn dan 72 uur. En terug in Nederland moet je in thuis quarantaine.

Check eventueel hier wat je moet doen per land.

Rood

NIET reizen

Overzicht van Europa

Overzicht van de favoriete surflanden Europa

Land Code Quarantaine Anders
Frankrijk Geel Nee Je hebt een verklaring nodig. Zie hieronder.
Portugal Geel Nee In Portugal geldt een afstandsmaatregel van 2 meter ipv 1.5 meter in Nederland
Spanje Oranje Nee Terug in Nederland word je dringend geadviseerd om in quarantaine te gaan
Canarische eilanden Oranje Nee nvt

 

Voor elke code geldt dat het handig is om de gezondheidsverklaring van de RIVM in te vullen en mee te nemen. Zie gezondheidsverklaring RIVM.

Aanvulling per land indien nodig

Frankrijk

Vanaf 1 juli kan je naar Frankrijk reizen met je Coronabewijs. Kom je uit de de EU, dan hoef je bij aankomst in Frankrijk niet in quarantaine. Wel heb je een verklaring nodig waarin je verklaard gezond te zijn (certificate of international travel). Deze kan je downloaden en invullen om mee te nemen. Zie hier de verdere details.

Portugal

Vanaf 1 juli kan je naar Portugal reizen met je Coronabewijs. Mondkapje is ook buiten verplicht. Vaak is Lissabon extra gevoelig voor corona uitbraken en worden daar extra maatregelen genomen.

En vul deze Portugese verklaringen in als je naar Portugal gaat.

Lees hier de details mbt Portugal

Spanje

Vanaf 1 juli kan je naar Spanje reizen met je Coronabewijs. Je moet volledig gevaccineerd zijn, Corona al gehad hebben of een negatieve PCR-test kunnen laten zien (die binnen 48 uut is afgenomen). De PCR-test is verplicht vanaf 12 jaar. Testresultaten moeten in het Spaans, Engels, Frans of Duits zijn. Mondkapje is ook buiten verplicht.

Surfgidsen

Meer weten of deze landen qua surf? Check deze surfgidsen

Vorig artikelIn the picture – Maarten van de Velde
Volgend artikelWat moet je weten als je begint met kitesurfen?
Als algemene redactie van een surf- en wintersportwebsite, zijn wij gepassioneerd over het delen van de nieuwste trends, tips en technieken binnen de wereld van surfen en wintersporten. Onze missie is om onze lezers te informeren en inspireren, en hen te helpen bij het ontdekken van nieuwe avonturen op het water en op de bergen. Met een ervaren en enthousiast team van schrijvers, willen wij hoogwaardige en boeiende content leveren, die de passie voor deze sporten laat zien en onze lezers aanzet tot actie in het water of op de bergen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.