Je hebt zin om te surfen en het wordt een prachtige dag. Maar dan geeft de lucht plotseling een knal en begint het ook nog eens te regenen. Niet erg, denk je? Dat komt vast door die onweerswolk daarboven. Hier lees je waarom golfsurfen tijdens onweer gevaarlijk kan zijn en hoe je ervoor kunt zorgen dat jou niets overkomt als je besluit toch te gaan golfsurfen wanneer er in de buurt onweer wordt verwacht.

Golfsurfen tijdens onweer is gevaarlijk

Golfsurfen tijdens onweer is gevaarlijk. Blikseminslagen kunnen dodelijk zijn, en het is beter om veilig te schuilen in een stevige buis of in een greppel dan op het water te blijven.

  • Kies een veilige plek uit om in te schuilen bij onweer.
  • Kies een plek uit om in te schuilen bij onweer.

Ga naar het strand, clubhuis of parkeerplaats. Als het onweer niet heel dichtbij is, is het veiliger te blijven dan naar huis gaan. Op het strand kun je ook lekker op een ligbedje liggen en wegdommelen terwijl je door de regendruppels wordt besprenkeld!

Ga naar de strandclubn totdat het over is. Een zeer goede manier om zelfs tijdens extreem slechte weersomstandigheden te genieten van een dagje golfsurfen, toch?

Als er donder en bliksem is in het gebied waar je wilt gaan surfen, ga dan niet golfsurfen! Als je al begonnen bent met golfsurfen, ga dan onmiddellijk uit het water. Als je al op een veilige plek op het land bent, blijf daar dan tot de storm voorbij is. Als u in een boot of ander drijfmiddel zit, ga dan zo snel mogelijk naar de wal.

Conclusie

Wees dus voorzichtig wanneer er onweersbuien voorspeld worden in de omgeving waar je wilt golfsurfen. En kies een veilige plek uit om in te schuilen bij onweer. Als je nog steeds denkt dat het mogelijk is om te gaan golfsurfen, ga dan op tijd terug naar de kust!

Vorig artikelWaar kan je in Frankrijk goed surfles nemen?
Volgend artikelSurffilm: Bella Vita
Als algemene redactie van een surf- en wintersportwebsite, zijn wij gepassioneerd over het delen van de nieuwste trends, tips en technieken binnen de wereld van surfen en wintersporten. Onze missie is om onze lezers te informeren en inspireren, en hen te helpen bij het ontdekken van nieuwe avonturen op het water en op de bergen. Met een ervaren en enthousiast team van schrijvers, willen wij hoogwaardige en boeiende content leveren, die de passie voor deze sporten laat zien en onze lezers aanzet tot actie in het water of op de bergen.