Hacienda Sajorami is een lekkere plek voor een goede Spaanse surfvakantie. Met name voor gezinnen en stellen. De periode tussen september en mei is favoriet als je goede golven wilt surfen.

In de zomer is de oceaan een stuk rustiger, bovendien kan dan de Levante roet in het eten gooien. Je wordt dan gezandstraald door deze forse wind.

Hacienda Sajorami is een appartementencomplex omgeven door tropische planten en (palm)bomen. En sinds dit jaar is er zelfs een zwembad. Verder is er veel ruimte. En een aparte BBQ spot in de tuin om je vlees klaar te maken.

Hacienda Sajorami
Hacienda Sajorami

In een paar stappen sta je op het strand. Niet het beste surfstrand, daarvoor moet je naar El Palmar. Over het strand nog geen 5 kilometer.

Sajorami vlakbij het strand
Sajorami vlakbij het strand

Het is een ideaal strand als je met kleine kinderen reist. Met eb ontstaat er namelijk een lagune waar je tussen de rotsen krabben kunt vinden. En de lagune zelf is kniediep. Dus veilig poedelen. Verder kan je bij de diverse barretjes een heerlijke Mojito scoren voor een redelijk prijs.

Playa Zahora
Playa Zahora

Waar Hacienda Sajorami ligt?

Een paar kilometer onder El Palmar in het gehucht Zahora. In Spanje dus, Andalusië om preciezer te zijn. Vlakbij de pittoreske dorpen Conil en Vejer de la Frontera.

El Palmar

El Palmar is de surf-hotspot van Andalusië. In de verste verte niet te vergelijken met plaatsen als Biarritz in Frankrijk of Sagres in Portugal. Het is hier rustig. Alleen maar laagbouw. En een paar surfshops + rentals langs de weg, die parallel aan het strand loopt. Je hebt hier een beetje het gevoel van het Wilde Westen. Ook omdat je veel paarden ziet.

Qua surf is het hier heel tof. El Palmar zelf is een beachbreak. En banken liggen vaak goed. Echt hoge golven vind je hier zelden, gemiddeld zo anderhalve meter. Prima dus voor de Nederlandse surfer.

Zoiets als dit, krijg je zelfs in de zomer:

El Palmar
El Palmar beachbreak

Canos de Meca

Maar als je er bent; hou dan Canos de Meca in de gaten. Vlak naast de vuurtoren (Trafalgar).

Met een beetje swell, krijg je dit:

 

En als je hier toch bent; pak dan je ontbijt of lunch bij Bar Las Dunas. Een goede vibe. Op een prachtige locatie.

bar las dunas canos de meca

Surfspots Andalusië

Andere surfpots waar de locals enthousiast over zijn:

  • Barbate. Naast het havenhoofd vind je een lekkere rechtse. Je hebt dan wel een vrij stevige swell nodig.
  • Hierbabuena. Een best wel pittige golf. Maar met enige ervaring en respect voor de locals moet het prima lukken om hier je bochten te draaien.
  • La Fontanilla. Een mooie plek vlakbij Conil.

I Love The Seaside

Overigens hebben we Hacienda Sajorami gevonden via het travelbook I Love The Seaside. Een aanrader als je graag in West- en Zuideuropa op surfvakantie gaat en het avontuur niet schuwt.