Waar vind je surfbuddies die met jou de hele winter door surfen?

Nu ik deze zomer begonnen ben met surfen, heb ik de stoke te pakken. Toen het september werd, zag ik al nagelbijtend het einde van mijn surfseizoen eraan komen. Niet iedereen surft in de winter, gezien de temperatuur van de Noordzee in de winter tot zo’n 3 graden kan gaan zakken. Ik werkte bij een surfschool en de mensen met wie ik deze zomer heb gesurft zijn grotendeels al gestopt.

Gelukkig zijn er talloze manieren om de winter te overbruggen zonder surfen, die jou voorbereiden op de lente en de zomer als de temperaturen weer aangenamer zijn. Maar ik ben nog veel te stoked om al te stoppen! En als beginnende surfer ga ik liever niet alleen. Herkenbaar? En hoe los je dit op?

Je surfbuddies zijn de sleutel in dit verhaal, maar als beginnende surfer heb je die niet meteen. Zeker als veel van jouw vrienden niet surfen of je zomerbuddies gestopt zijn. Waar vind je dan die mensen die wel doorgaan? Dit zijn mijn tips:

Keep your (new) friends close

Hier en daar hoorde ik al wat geruis over mensen die de hele winter door surfen. Serieus? De hele winter? Ik hoorde verhalen over wetsuits die je niet meer van je lijf gestroopt krijgt omdat je te verkleumd bent, maar dat de surf het meer dan waard is. Iemand zei zelfs: “het surfseizoen in Nederland begint nu pas!”

En als je, zoals ik, echt nog niet wil stoppen, moet je zo iemand dicht bij je houden nu het kouder wordt. Want diegene kent weer andere mensen en zo bevind je je ineens onder de mensen die net zo gek als jij zijn. Die waren er blijkbaar al de hele tijd. Wist ik veel.

Social media is je beste vriend

Voor de dames onder ons: ik ben lid geworden van Boardchicks: een Facebook-community voor vrouwen die alles doen wat kan met een board. Zo ook surfen. Je vindt hier met regelmaat oproepjes om samen te surfen. Schroom ook vooral niet om zelf een oproepje te plaatsen. Ik kan het je ten zeerste aanraden, je ontmoet binnen no time nieuwe surfbuddies!

Maak een appgroep

Vanuit Boardchicks ben ik in een appgroepje gerold met meiden uit Noord Holland, die allemaal ook beginnende surfers zijn. Super chill! Dan zit je een beetje op hetzelfde niveau. Je kunt natuurlijk ook onder de surfers die jij al kent een beetje peilen wie er in de winter doorgaan en daar een appgroepje mee maken.

Moraal van dit verhaal: met de juiste surfbuddies om je heen hoef jij niet te stoppen als je nog voor maanden aan stoke overhebt nu het winterseizoen voor de deur staat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.