Review: Olaian 500 wetsuit kind

Een betaalbaar wetsuit voor je kind. Dan is Decathlon een goede keuze.

In deze review de Olaian 500 Wetsuit met een dikte van 4/3 mm.

Decathlon’s belofte

De belofte is van Decathlon is, dat dit wetsuit je kind warm houdt voor 2 uur met een temperatuur tussen 12°C en 17°C. En dat je hier het hele jaar door watersport mee kunt beoefenen. Dus zelfs in de winter.

Nou, dat laatste zouden we je kind graag willen besparen. De Noordzee duikt in de winter ruim onder de 10 graden, dan raden we minimaal een dikte van 5/4 mm aan. En schoentjes. En handschoenen. Zelfs een cap. Allemaal verkrijgbaar bij Decathlon.

>> Check hier de huidige temperatuur van de Noordzee

Voorkant wetsuit

decathlon review kind

Achterkant wetsuit

olaian 500 wetsuit review

Maat wetsuit

Het wetsuit is uitstekend geschikt voor kinderen. Neem wel een maat groter dan je gewend bent. De wetsuits vallen klein. Voor onze jongen van 8 namen we de maat voor een 10 jarige (140) en dit paste perfect.

Golfsurfen

We hebben diverse keren gesurft. In 12 graden en in 14 graden water. En het wetsuit deed wat je mag verwachten. Warmte geven. Dus top.

surfen olaian wetsuit kind

Het wetsuit is flexibel genoeg bij het aantrekken, alhoewel enige hulp bij het aantrekken en het uitdoen bij een gemiddeld kind waarschijnlijk wel welkom is. Tijdens het surfen kan je je prima bewegen.

Overig

Het minst belangrijk van allemaal. Maar toch. Het wetsuit ziet er prima uit. En wat verder belangrijk is, dit wetsuit is minder geschikt voor zwemmen. Daarvoor is het bij de schouders net te stug.

Tips voor ieder wetsuit

  • Als je in het water bent geweest, was je wetsuit grondig uit met koud water. En hang je wetsuit te drogen op een luchtige plek.
  • Was je wetsuit niet in een wasmachine.

Prijs van de Olaian kinder wetsuit

Deze 4/3 van Dectathlon kost 79,99. En dat is een relatief laag bedrag voor een wetsuit. Hiermee heb je een uitstekende koop.

>> Bekijk het wetsuit op Decathlon

Conclusie

Dit kinder wetsuit van Decathlon heeft een uitstekende prijs/ kwaliteitverhouding. Perfect om in het water te spelen, zoals surfen of SUPPEN bij temperaturen van het water tussen 12 en 17 graden.

Andere wetsuit reviews

Check de

SRFACE wetsuit review

Decathlon heren wetsuit review

 

RECENSIES OVERZICHT
Warmte
Flex
Afwerking
Prijs/ kwaliteit
Vorig artikelVijf surfers omgekomen in Scheveningen
Volgend artikelHoe de KNRM hielp bij het surfdrama | Podcast #28
Als algemene redactie van een surf- en wintersportwebsite, zijn wij gepassioneerd over het delen van de nieuwste trends, tips en technieken binnen de wereld van surfen en wintersporten. Onze missie is om onze lezers te informeren en inspireren, en hen te helpen bij het ontdekken van nieuwe avonturen op het water en op de bergen. Met een ervaren en enthousiast team van schrijvers, willen wij hoogwaardige en boeiende content leveren, die de passie voor deze sporten laat zien en onze lezers aanzet tot actie in het water of op de bergen.
kinder-wetsuit-review-decathlonDit kinder wetsuit van Decathlon heeft een uitstekende prijs/ kwaliteitverhouding. Perfect om in het water te spelen, zoals surfen of SUPPEN bij temperaturen van het water tussen 12 en 17 graden.