Top wetsuit van Decathlon

De afgelopen maanden hebben we een paar keer gesurft in het wetsuit van Decathlon. De Olaian 4’3 uit de 900 serie. Voor 149,- te koop bij de Decathlon.

De Olaian 900 serie van Decathlon zijn de beste pakken van Decathlon en gericht op surfers die lang in het water willen blijven (rond de 3 uur per sessie). Het pak is ontworpen door fanatieke surfers in het ontwikkelcentrum van Decathlon in Hendaye (Frankrijk). Tot zover de belofte van Decathlon. Klinkt goed. Maar nu zelf ervaren.

>> Overigens kan je via deze link dit wetsuit kopen.

Uiterlijk en pasvorm wetsuit

Wat als eerste opvalt is dat het pak er strak uitziet. Niet per se belangrijk, maar toch. De wetsuit oogt als elk pak van de bekende merken.

Bij de eerste sessie viel het direct op, dat het pak een hele goede pasvorm heeft. Nu zal dat met je lichaamsbouw te maken, en die is voor mij gemiddeld. Het pak zit gewoon goed. En sluit goed aan op belangrijke plekken, zoals bij je nek, polsen en benen.

De buitenkant:

Olaian buitenkant

 

De binnenkant:

olaian binnenkant

De rits

Alleen de rits. Die gaat toch wat moeizaam. Dat moet je even doorkrijgen. Dit komt ook door het feit dat de rits vanaf het uiteinde vastgemaakt moet worden. Bij andere pakken is dit vaak andersom. De rits is moeizaam dicht en open te maken. Wellicht dat dit in het volgende pak aangepast kan worden, want meer surfers hebben hier opmerkingen over.

rits olaian

In het water

Dan in het water. Hier merk je dat dit pak z’n werk doet.

Je kan met dit wetsuit in de herfst en in het voorjaar uitstekend surfen. Zolang de temperatuur van het zeewater maar boven de 12 graden is en onder de 18 graden. En de wind niet te krachtig is. Of de beloofde 3 uur warmte klopt, hebben we niet kunnen testen. Maar 2 uur haalt het pak zeker.

>> Zie hier de wetsuit tabel: bij welke temperatuur welke wetsuit dikte?

Wel voel je het verschil met de high-end wetsuits zoals een flasbomb van Rip Curl. Deze pakken hebben meer stretch, waardoor je je net wat makkelijker beweegt. Maar die zijn ook bijna 3 keer zo duur.

En nog even deze video over de wetsuit

 

View this post on Instagram

 

A post shared by OLAIAN | Softboards & Co. (@olaiansurf) on

Conclusie Olaian 4’3 wetsuit

Decathlon heeft met de Olaian 900 wetsuit serie een geweldige prijs/ kwaliteit verhouding neergelegd. Ben je high-end pakken gewend dan merk je wel dat er betere pakken zijn. Maar voor dit bedrag is het een hele uitdaging om een beter pak te vinden.

De specificaties Olaian wetsuit 900 4’3

 • Het wetsuit is genaaid/gelijmd neopreen van 4 en 3 mm. Met stroken over de naden aan de binnenkant.
 • Rits aan de voorkant.
 • Tot 3 uur surfen.

Verder biedt Decathlon:

 • Tot 1 jaar gratis retourneren
 • 2 jaar garantie

Waarom kopen?

 • De prijs: voor 149,- heb je een nieuw strak pak.
 • De looks. Het pak is simpel gehouden. Zoals het wat ons betreft moet.
 • Het pak heeft een goede pasvorm. Sluit goed aan bij onder andere nek en polsen .

Waar op letten?

 • Rits aan de voorkant is wat groot en minder soepel dan andere pakken.
 • Het pak heeft wat minder stretch dan duurdere pakken als die van O’neill en Ripcurl. Maar dat staat in verhouding tot de prijs.
 • Let op de maat; zoals vaker bij Decathlon moet je een maat groter pakken dan je gewend bent.

Olaian Wetsuit kopen

Via deze link kom je direct op de website van Decathlon waar je de Olaian 4’3 kunt kopen.

De gebruikte foto’s in deze review zijn van Decathlon.

RECENSIES OVERZICHT
Warmte
8
Flex
6.5
Afwerking
8
Prijs/ kwaliteit
9.5
Vorig artikelSkigebied Pejo 3000 kiest voor duurzaam plasticvrij wintersporten
Volgend artikelShelter. Freeride film nu volledig te zien.
Als algemene redactie van een surf- en wintersportwebsite, zijn wij gepassioneerd over het delen van de nieuwste trends, tips en technieken binnen de wereld van surfen en wintersporten. Onze missie is om onze lezers te informeren en inspireren, en hen te helpen bij het ontdekken van nieuwe avonturen op het water en op de bergen. Met een ervaren en enthousiast team van schrijvers, willen wij hoogwaardige en boeiende content leveren, die de passie voor deze sporten laat zien en onze lezers aanzet tot actie in het water of op de bergen.
review-olaian-43-wetsuitEen wetsuit die door de prijs zijn gelijke niet kent. Prima pasvorm en houd je warm. Qua stretch kan het beter. De rits is een aandachtspunt.