SRFACE review

Een high-end wetsuit, maar dan betaalbaar door directe online verkoop. Dat is wat SRFACE beloofd.

In 2018 kwamen ze op de markt met een no-nonsense design met alle features en high-end materialen die functioneel bijdragen aan de performance van een wetsuit. Het eindresultaat van bijna twee jaar lang ontwerpen en testen is een wetsuit met optimale fit.

En dat hebben ze best succesvol gedaan.

Hieronder lees je de review van de 5/4 wetsuit van SRFACE.

Of check hier direct hun laatste wetsuits.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SRFACE (@srface) on

No-nonsense wetsuit

Waarschijnlijk heb je de SRFACE wetsuits zelf ook al lang eens zien ronddobberen in de zee. Ook al kenmerken ze zich door het no-nonsene design, ze vallen ook op. Door het logo onder andere. Dat minimalistich en toch opvallend in een hoekje van het wetsuit staat. Klein maar klein oranje. Best chique gedaan.

Check hier het verhaal van de SRFACE wetsuits.

5/4 SRFACE wetsuit test

Tijdens de surftrip naar Galicie, mochten we het 5/4 wetsuit van SRFACE testen. Het was in de herfst en het water was helemaal niet zo koud, maar omdat het een ochtend vrij fris was, kon de nieuwe SRFACE wetsuit een paar uur goed uitgeprobeerd worden.

Goed om te weten; een 5/4 wetsuit draag je als het water tussen de 5-13 graden is. In Nederland dus tussen november en mei. Zie tabel hier om je wetsuitdikte te bepalen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SRFACE (@srface) on

Wat je direct merkt is dat je iets goeds in handen hebt. Het voelt stevig, de naden zijn strak afgewerkt en de rits bij je borst is super mooi afgewerkt. Je merkt de aandacht voor dit pak op elk stuk.

54 srface wetsuit
5’4 srface wetsuit

Ook de binnenkant is het pak lekker gevoerd.

srface wetsuit inside
Binnenkant SRFACE wetsuit

Daarvan weet je gelijk, dat je het niet zo snel koud zal krijgen.

De  anti wind-chill panelen op de borst moeten ook heel fijn zijn. Nu hadden we zelf geen wind die dag, maar je kunt je voorstellen dat het erg lekker is wanneer er wind waait en wanneer die nauwelijks of niet door je pak komt. Erg prettig dus.

Wat me vooral opviel, naast de strakke afwerking is de pasvorm. Het pak sluit naadloos aan op je lichaam. Niet te strak bij je nek. Mooi sluitend bij je polsen en je enkels. En bewegingsvrijheid. Alhoewel daar misschien wel het enige verbeterpunt zit als je het bijvoorbeeld met de Rip Curl flashbomb vergelijkt. Daar is de bewegingsvrijheid of stretch nog lekkerder. En daar betaal je dan ook fors meer voor.

Eco vriendelijk

Het goede nieuws is, dat het pak van limestone neopreen is gemaakt.  Dat is veel milieuvriendelijker dan petroleum, wat nog steeds de standaard is in de wetsuitmarkt. Ook de naden zijn bij elkaar geplakt met op water gebasseerde lijm.

SRFACE geeft hier een volledige en tastbare uitleg hoe ze nadenken over onze footprint. Daar hebben ze in een jaar tijd een flinke stap gemaakt.

Prijs van de 5/4 wetsuit

De 5/4 van SRFACE kost 260,-. En dat is fors minder dan de bijvoorbeeld de Rip Curl 5/4 flashbomb wat gezien wordt als één van de meest highend pakken in de markt. Hier betaal je namelijk bijna 400,- voor.

Conclusie

Al met al is de 5/4 wetsuit van SRFACE een erg goede koop, als je naar de kwaliteit kijkt. En de prijs die je er voor moet betalen.

Het is geen opvallend pakt wilt qua “looks”. Wat ons betreft is dat een dikke plus. En het eco vriendelijke aspect hebben ze ook goed aangepakt. De 5/4 is gewoon een heerlijk wetsuit als je veel en warm wilt surfen.

30 dagen uitproberen

Op www.srface.com word je overigens eenvoudig geholpen met het kiezen van de juiste maat en dikte. En je kan het wetsuit 30 dagen uitproberen, verzenden en retourneren is gratis en de klantenservice wordt gerund door surfers en is 7 dagen bereikbaar.

SRFACE heeft hier echt goed over nagedacht. En het is sowieso tof om te zien dat je in het buitenland steeds meer SRFACE pakken ziet van Nederlandse bodem. Mogen we best wel trots op zijn.

RECENSIEOVERZICHT
Warmte
Flex
Afwerking
Prijs / kwaliteit
DELEN
Vorig artikelHestra: duurzaamheid is de normaalste zaak
Volgend artikel4 tips voor een duurzame surftrip
Mijn grote hobby is surfen en snowboarden. En als ik niet in het water of in de sneeuw kan spelen, ontdek ik de grenzen van de digitale marketing wereld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.