Als surfer zit je vaak in een spagaat. Je moet rijden om bij een surfspot te komen. En vaak ook vliegen. Totaal niet eco vriendelijk. Terwijl alles om de natuur draait bij de sport zelf.

We hebben een paar tips voor je op een rij gezet om de spagaat wat soepeler te maken.

1. Reis als een local

Laat de all-in resorts lekker voor wat ze zijn. Dan hoeven ze daar ook geen stapeltje schone handdoeken voor je klaar te leggen. Kies voor mooie eco-lodges of eco-friendly hotels. Zeker in de surferscene is hier voldoende aanbod. Of boek een huis bij particulieren. Zoals wij deden tijdens onze surftrip naar Galicië. Veel leuker.

2. Bespaar 25% op je brandstof

Ja. De oceaan roept. Maar chill. Plankgas hoef je niet te gaan. En hard rijden levert je alleen maar de kans op een boete op. En je zorgt voor meer Co2-uitstoot. Gebruik de cruise control en rij met een constante snelheid te rijden. Zo kun je je brandstofgebruik met 4 à 10% verminderen.

Wist je trouwens dat je tot 25% aan brandstof bespaart wanneer je 100 km/u rijdt in plaats van 130 km/u?

3. Kies de juiste auto

Kies de juiste auto waar je surfspullen in passen (bekijk hier de checklist), maar niet onnodig groot en zwaar. Bij een stationwagen of SUV kun je ervan uit gaan dat je meer CO2 uitstoot dan een standaard type waar bijvoorbeeld een Opel Corsa of een Renault Captur onder valt. En ook daar passen prima 2 shortboards in. Of neem een roofrack om je boards veilig op het dak te leggen.

roofrack surfboards

4. Compenseer je CO2-uitstoot

Wist je dat Sunny Cars samenwerkt met GreenSeat om groener reizen mogelijk te maken? Je kunt voor een klein bedrag de CO2-uitstoot van jouw reis compenseren, waarmee je huishoudens in ontwikkelingslanden toegang tot duurzame energie geeft. Dit zorgt voor minder CO2 in de atmosfeer en een verbetering van de leefomstandigheden van lokale families. Onwijs tof initiatief omdat het zo tastbaar is.

Nadat je je huurauto hebt gereserveerd, krijg je een samenvatting van je boeking te zien. Op deze pagina vind je ook informatie over hoe je je huurauto ‘groen’ maakt. Op de website van Greenseat vul je de huursom van jouw huurauto in en vervolgens kun je voor een klein bedrag heel makkelijk compenseren.

Bij een huursom van € 350,-

kost het je slechts € 1,75.

Met jouw bijdrage worden verschillende projecten ondersteund die het klimaat ten goede komen.

Heb jij nog een tip? Laat het hieronder in een comment weten.

Vorig artikelSRFACE 5/4 Wetsuit review
Volgend artikelTaghazout. 4 Tips. En 8 surfspots.
Als algemene redactie van een surf- en wintersportwebsite, zijn wij gepassioneerd over het delen van de nieuwste trends, tips en technieken binnen de wereld van surfen en wintersporten. Onze missie is om onze lezers te informeren en inspireren, en hen te helpen bij het ontdekken van nieuwe avonturen op het water en op de bergen. Met een ervaren en enthousiast team van schrijvers, willen wij hoogwaardige en boeiende content leveren, die de passie voor deze sporten laat zien en onze lezers aanzet tot actie in het water of op de bergen.