Picture Organic Clothing is dit seizoen partner van Boardshortz. Tijdens onze roadtrip hebben wij in de praktijk kennis kunnen maken met de kleding van dit fantastische merk. Een lage ecologische footprint in combinatie met fantastische kwaliteit.

Wij hebben de kleding met veel plezier tijdens onze #vlokkenkoppen sessie in Noorwegen.

Naikoon: Superstrak design, geweldige specs

Edwin droeg de Naikoon Jacket en Pants.

edwin in de backcountry van vossWellicht heb je de associatie, dat kleding die gemaakt is van biologische en gerecycelde materialen mindere technische eigenschappen of minder modieus is?

Dit is onterecht.

Edwin heeft de Naikoon ervaren als een technische en modieuze ski- en snowboardjas.

Naikoon Jacket

De jas heeft een waterkolom van 20K, waterdichte ritsen en volledig getapete naden. Dus geen zorgen over nattigheid. Daarnaast heeft de jas een magnetische sluiting, meerdere zakken (waaronder een apart zakje voor je skipas en een slimme smartphone-zak), een schoonmaakdoekje voor je goggle, een sneeuwvanger en ventilatieritsen.

Van alle gemakken voorzien dus.

Deze winterjas ziet er bovendien superstrak uit. Wat te denken van uiterlijke details als contrasterende ritsen en de dennenbomen die aan de ritsen hangen? Gaaf, toch?!

Naikoon Pant

De Naikoon Pant is een mooie slanke ski- en snowboardbroek. Deze broek heeft naast een inwendige sneeuwvanger ook de nodige ventilatieritsen. De uiteinden van de broekspijpen zijn verstevigd tegen scherpe staalkanten. Met het optreksysteem loop je, eenmaal van de piste, de onderkant van je broek niet kapot. De broek is waterdicht met een waterkolom van 20K. Hij is super comfortabel en je merkt dat Picture primair gericht is op hoge kwaliteit van de kleding.

Dann: samensmelting van streetwear en freestyle

Dann Jacket

Jurjen droeg het Dann jack van Picture Organic. Met z’n lange rug en regular fit geeft het jack prettig bewegingsruimte om te spelen in het park en off piste.

Dann in het park van Myrkdalen

De jas heeft een waterkolom van 10K en de geïntegreerde buff is een toffe feature. Verder zit er een powder skirt, veel zakken in en een duimgat in de mouwen. Dankzij het Dry-Play membraan combineert het jack waterdichtheid met ademend vermogen.

Under pants

De Under pants van Jurjen in de kleur Petrol Blue combineert heel mooi bij het Dann jack.

picture organic

De typische extra tailleband zorgt ervoor dat de pant extra warm is en zorgt voor extra zekerheid, dat je geen sneeuw in je broek krijgt als je een keer crasht. Of dat er geen koude wind op je rug blaast als je in gebogen houding je bindingen aan het stellen bent.

Bij warmere omstandigheden kun je de ventilatieritsen lekker openen, maar in de kou is de waterkolom van 10K ook erg prettig.

Het is een broek waar de kwaliteit van afdruipt, gemaakt om te presteren, met een eco karakter door gerecycled polyester dat erin verwerkt is.

Direct naar:

Over Picture Organic en de gebruikte technieken

Picture Organic Clothing maakt gebruik van biologisch gekweekt katoen en de technische producten bevatten minstens 50% gerecycled polyester. Daarnaast past Picture voor de stof Teflon Eco-Elite, een revolutionaire nieuwe waterbestendige behandeling toe. Het materiaal is vervaardigd uit recyclebare bronnen en vrij van fluorkoolstof, waardoor het een milieuvriendelijk product is geworden. Dankzij deze innovatieve afwerking glijdt het water van de stof af, waardoor je droog blijft, zelfs in de meest extreme omstandigheden. Met speciale aandacht voor het welzijn van onze planeet.

De skijassen en -broeken van Picture hebben technische features zoals snow skirts, pockets voor je audio of telefoon. Pockets voor je goggle en dergelijke. De jassen en broeken zijn voorzien van waterdichte coatings en ademend vermogen. Leuke feauture is dat de lining van de jassen en broeken zijn gemaakt van gerecycled materiaal van andere kledingmerken. De mannen van Picture zagen dat afvalstukken stof op de grond belandde en werd weggegooid. Nu vinden deze stukken zijn weg naar de binnenkant van jouw Picture jas of broek.

Vorig artikelWinterpret op natuurijs
Volgend artikelSurffilm: North Sea Holes
Als algemene redactie van een surf- en wintersportwebsite, zijn wij gepassioneerd over het delen van de nieuwste trends, tips en technieken binnen de wereld van surfen en wintersporten. Onze missie is om onze lezers te informeren en inspireren, en hen te helpen bij het ontdekken van nieuwe avonturen op het water en op de bergen. Met een ervaren en enthousiast team van schrijvers, willen wij hoogwaardige en boeiende content leveren, die de passie voor deze sporten laat zien en onze lezers aanzet tot actie in het water of op de bergen.