Even voorstellen.
Vaker prestenteren we hier initiatieven die een podium verdienen. Dit keer Sanne Motza. Sanne doet van alles, maar maakt ook toffe én eco vriendelijke surfponcho’s.
surf poncho van Sanne Motza

Dus. Wie is Sanne.

Ik ben Sanne Motza, video producer en fotograaf. Ik woon samen met mijn vriend en kind in Breukelen. Ik surf sinds 2014, maar helaas niet zo vaak als ik zou willen. Om mijn surfskills wat bij te spijkeren ging ik in 2018 mee op surftrip naar Frankrijk in mijn veel te lange surfponcho.

Hoe zit dat met die surfponch?

Ik vond mijn poncho leuk, maar veel te lang.
Met mijn 1,58 cm liep ik echt rond in een soort van soepjurk die tot mijn enkels reikte en wilde ik eigenlijk dat het van lekkere dikke badstof zou zijn. Dus bedacht ik om er zelf 1 te maken van zwaar hoogwaardig badstof.
surf poncho milieuvriendelijk
Ik was direct super blij met mijn creatie en kreeg er ook veel complimentjes over waardoor ik besloot om er nog 1 te maken en aan te bieden via Etsy.

En eco vriendelijk, toch?

Ja. Toen deze vrijwel direct verkocht werd ging ik verder zoeken naar betere en duurzame materialen. Zo vond ik de fleece badstof in super toffe kleuren, gemaakt van bamboe katoen met het OEKOTEX keurmerk.
Dit keurmerk houd in dat er strenge eisen worden gesteld aan het gebruik van milieuschadelijke stoffen, zoals zware metalen, schadelijke kleurstoffen en gewasbescherming. Dit is voor mij heel belangrijk, omdat ik met mijn producten het milieu zo min mogelijk wil belasten.

En je hebt een website waar je nog meer aanbiedt…

Klopt. Na het maken van een aantal poncho’s van bamboe katoen, ben ik de poncho’s op mijn Surf Sick website gaan aanbieden. Deze website ben ik begonnen om artikelen te verkopen die de surfvibe ademen. Ik wilde na mijn surftrip mezelf namelijk omringen met de surfvibe waar ik zo van houd. Relaxed, natuur, zee, surfen, skaten etc. Ik besloot mijn (surf)prints uit te printen en te koop aan te bieden, samen met mijn zelf gemaakte vesten van Alpaca wol/zijden en sieraden.
Alle artikelen hebben de voorwaarde dat het gemaakt is van natuurlijke duurzame materialen. Ik gebruik geen plastic en als ik dat wel doe, dan is het gerecycled. De prints worden op speciaal bio papier gedrukt, (kleding)labels zijn gemaakt van landbouw afval en gebruikt ik graskarton als verpakking. Niet goedkoop, maar wel beter voor de natuur.
Zo ging ik van een paar meter stof per bestelling, naar inmiddels hele rollen stof en heb ik een studio in Breukelen waar ik met mijn naaimachine en borduurmachine de hele productie zelf in handen heb.
De poncho’s zijn te koop om mijn website (www.surfsick.nl) en verkrijgbaar in 2 maten (lengte 100 cm en 110 cm) voor volwassenen en in 1 maat voor kids!
Van elk verkocht item doneer ik een deel naar een goed doel. Dat is de ene keer WWF, Voedselbank, Surfrider NL, Stichting AAP, Plastic Soep foundation of zet ik mijn vrije tijd in als vrijwillige fotograaf voor Surf Project.

Dus.

Zoek je eco-vriendelijke surfponcho’s, check dan die Sanne. Gemaakt van duurzame bamboe katoen met het OEKOTEX keurmerk en verkrijgbaar in 2 maten voor volwassenen en 1 maat voor kinderen. Bekijk ze nu op www.surfsick.nl.
Vorig artikelSurffoto’s 21 januari
Volgend artikelIJsland een ‘hidden surf gem’?
Als algemene redactie van een surf- en wintersportwebsite, zijn wij gepassioneerd over het delen van de nieuwste trends, tips en technieken binnen de wereld van surfen en wintersporten. Onze missie is om onze lezers te informeren en inspireren, en hen te helpen bij het ontdekken van nieuwe avonturen op het water en op de bergen. Met een ervaren en enthousiast team van schrijvers, willen wij hoogwaardige en boeiende content leveren, die de passie voor deze sporten laat zien en onze lezers aanzet tot actie in het water of op de bergen.