Alle surf sites op een rij

surf sites

Als surfer in Nederland heb je best wat sites waar je kunt surfen als er geen golven staan. Hieronder de lijst van websites die je zeker gezien moet hebben.

Surf forecast sites

Surfweer.nl

Waarschijnlijk de meest bezochte website van Nederlandse surfers. De website van Tobias van Tellingen: surfweer.nl. Hier vind je vrijwel dagelijks een update van de surfvoorspellingen. Komen er goede golven aan of niet? Wil je niet specifiekere informatie dan kan je je op de Surfweer SMS abonneren. En zodra er golven komen, dan krijg jij een Surf Alert met hierin welke spot op welk tijdstip goed te surfen is.

Magic Seaweed (MSW)

Sowieso een mooie site: Magic Seaweed. Met veel foto’s en video’s over golfsurfen in de hele wereld. De belangrijkste focus van MSW zijn de surfvoorspellingen. Ontzettend goede en duidelijke informatie over de golven, de wind, het weer (regen/zon), getijde en zonsop- en ondergang.

Ze hebben ook een App voor Android en iOS.

Windguru

Een andere surf-voorspel-site: Windguru. Veel meer rechttoe rechtaan. Je ziet per 3 uur uit welke hoek de wind waait en waar de golven vandaan komen. Zo kan je snel bepalen wanneer je het water in moet gaan.

Ook Windguru heeft een App voor Android en iOs

Surf-report.com

Een Franse surfsite. En omdat Frankrijk ons favoriete surfland is, wel relevant om te noemen. Dit is de bekendste surfsite in Frankrijk waarin je het Franse surfweer vindt en veel live webcams.

Noot:

Windguru en Magic Seaweed zijn uitstekend te gebruiken voor je surfvakantie naar bijvoorbeeld Frankrijk of Portugal. Voor Nederland is het ook goed bruikbaar, maar vaak hebben we de extra informatie van Tobias (Surfweer.nl) nog wel nodig, omdat we van dat grillige weer hebben.

Foto’s

Hieronder een kleine selectie van fotografen die geweldige surffoto’s maken. Er zijn nog veel meer fotografen, maar daar komt binnenkort een lijst van op Boardshortz.nl.

Surffora, blogs en overig

Ook voor vrouwen is er een specifieke surfsite. Xookazine (website). Hier vind je goede en leuke surfinformatie, maar dan volledig gericht op vrouwen.

Het Surf Project. Een jaarlijks terugkerend project om kinderen met een beperking te leren surfen om hun zelfvertrouwen te laten groeien. Vorig jaar zomer gestart en het project wordt ondersteund door o.a. Yannick de Jager.

The Inertia. Een surfsite met volop inspiratie. Mooie foto’s en verhalen. Elke dag weer een nieuw bericht.

Festivals

Het Surfana festival is een festival dat surfend Nederland bij elkaar brengt in de duinen om lekker te chillen, surfen, muziek te luisteren en vooral te genieten.

Madness is ook zo’n lekker festival en bovendien op een eiland (Ameland). Je hebt dus snel het vakantiegevoel te pakken.

Surfers

Jagershots.tv van prosurfer Yannick de Jager. Yannick reist veel en op zijn site worden zijn reizen en surfacties mooi in beeld gebracht.

Surfshops

De meest bekende van Nederland. Met nu ook een vestiging óp het strand: Hartbeach (website)

We zullen de komende tijd meer sites toevoegen. Heb je nog een tip? Laat het hieronder weten.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.