surfcamp nicaragua 01

Wat doet een Nederlandse surfer in Nicaragua?

Nicaragua is een te gek land voor je surfvakantie. Met veel swell en offshores. Op de redactie kregen kregen we een enthousiaste verhaal binnen van een Nederlandse surfer (Bart) die er een surfcamp is gestart met een vriend. We delen het graag met je!

To all you crazy Surfers!

Wat doet een ´Dutchy´ in Nicaragua? Precies: Surfen!

Ik ben Bart Valkenburg – beter bekent in Nicaragua als Alberto El Chele. Ik woon sinds 2000 in dit mooie Centraal Amerikaanse land. Ik heb meerdere bedrijfjes, gelukkig getrouwd, mooie zoon en een dochter is onderweg. Wat mis je dan nog? Een Surf Camp!

Why didn´t I start sooner…

Ik ben pas 1 ½ jaar geleden begonnen met Surfen. (Ik ben nu 35) and damm!, why didn´t I start sooner? Wat een kick; zee-stroming –zon- en dan de golven. It completely hooked me up! Elke dag vroeg op, stretchen – beetje yoga, board wax en hup het water in. Na 3 tanden minder (don´t ask) en mijn tweede surf board (surfing now a 6.8 Feet Board) begin ik eindelijk een beetje op een surfer te lijken!

Samen met een goede vriend uit Boston kwamen we op het idée om ThunderBomb Surf Camp te beginnen. Jonathan Griffin is mede eigenaar (een crazy-stoked surfer from Boston) en samen hebben we alle ingredienten for a perfect Surf Camp. Jonathan (El Gallo Salvaje) spend one and half year surfing every wave from south to north to find the perfect spot!

surcamp nicarugua 03Nauwelijks surfers in het water

ThunderBomb Surf Camp is in het noorden van Nicaragua, Uncrowded Waves! Our most famous wave is the BOOM, absolute world class wave!! Elke dag uncrowded waves – great barrels en bijna geen surfers in het water. (What else do you want?)

We hebben ondermeer QuikSilver op bezoek gehad voor een trainingscamp en meerdere surfers uit de VS-Canada- Kiwi´s, but not yet any Dutch surfers! We zijn voornamelijk een All Inclusive Surf Camp maar bieden ook Daily Room Rentals als we geen groepen hebben. Check our site: www.thunderbombsurf.com en de fotos!!

Voor all you crazy die hard surfers, KLM flies daily from Amsterdam – Panama – Managua/Nicaragua. Eenmaal op het vliegveld – doen wij de rest!

Hangloose – Love

Alberto (Albertus Bart) Valkenburg

En nog een afsluiter:

surf nicaragua

Vorig artikelSurfweek in Plozévet [foto’s]
Volgend artikelDe checklist voor je surfvakantie
Als algemene redactie van een surf- en wintersportwebsite, zijn wij gepassioneerd over het delen van de nieuwste trends, tips en technieken binnen de wereld van surfen en wintersporten. Onze missie is om onze lezers te informeren en inspireren, en hen te helpen bij het ontdekken van nieuwe avonturen op het water en op de bergen. Met een ervaren en enthousiast team van schrijvers, willen wij hoogwaardige en boeiende content leveren, die de passie voor deze sporten laat zien en onze lezers aanzet tot actie in het water of op de bergen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.