7 September 2019, dat is de dag waarop het Nederlandse Surfteam de strijd aan gaat met de wereldtop van het golfsurfen.

Een strijd die niet in het voordeel van Nederland lijkt te zijn met internationale toppers uit landen zoals Australie, Amerika en Brazilië maar ook uit Europese landen zoals Spanje, Frankrijk en Portugal zijn er surfers van wereldniveau die afreizen naar Miyazaki, Japan.

Nederlands surfteam

Het Nederlands surfteam is ondanks deze stevige concurrentie meer dan klaar om de strijd aan te gaan:

“Juist omdat zulke toppers mee doen geeft dat mij extra motivatie om mijn beste kant te laten zien.” – Pepijn Tigges

Deze, inmiddels bekende, namen uit de Nederlandse surfscene zullen Nederland vertegenwoordigen:
– Tom Boelsma
– Kaspar Hamminga
– Pepijn Tigges
– Mirna Boelsma
– Eveline Hooft
– Dominga Valdes

Met jarenlange ervaring in de surftop van Nederland en op internationale wedstrijden gaan ze als team voor een 18e plek of hoger in het eindklassement.

Mirna Boelsma
Mirna Boelsma
Pepijn Tigges
Pepijn Tigges

World Surfing Games

De World Surfing Games zitten als volgt in elkaar: elke surfer heeft een individueel resultaat en krijgt punten door het winnen de heats. Alle punten die door een land behaald worden, worden bij elkaar opgeteld en zo komt er aan het einde van de wedstrijd een winnend land.

Nederland is vorig jaar, naar eigen streven, als 19e geëindigd en ze kunnen de steun van de Nederlandse sportliefhebbers hard gebruiken om dit te verbeteren.

Kwalificatie Olympische Spelen

Voor het eerst telt de World Surfing Games mee voor de kwalificatie van de Olympische Spelen in 2020. Dus zullen de beste ter wereld zoals Kelly Slater, Stephanie Gilmore en Gabriel Medina ook afreizen om te strijden voor een plekje op het grootste sportevenement ter wereld.

Ook voor de Nederlanders staat er grote druk om het goed te doen tegen alle wereldtoppers in Japan.

Steunen en volgen

Wil jij de Nederlandse surfers een steuntje in de rug geven en het team volgen in hun strijd tegen de beste in de wereld? Volg ze via #nlsurfteam op social media.

Vorig artikelSurf camping Kerlaz in Bretagne
Volgend artikel10 redenen waarom je een zwemvest nodig hebt
Als algemene redactie van een surf- en wintersportwebsite, zijn wij gepassioneerd over het delen van de nieuwste trends, tips en technieken binnen de wereld van surfen en wintersporten. Onze missie is om onze lezers te informeren en inspireren, en hen te helpen bij het ontdekken van nieuwe avonturen op het water en op de bergen. Met een ervaren en enthousiast team van schrijvers, willen wij hoogwaardige en boeiende content leveren, die de passie voor deze sporten laat zien en onze lezers aanzet tot actie in het water of op de bergen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.