Vrijdag vlieg ik met een vriend naar Lissabon. Afgelopen zaterdag geboekt toen we zagen, dat de swell wel goed zou komen (nu de wind nog).

We nemen onze eigen board mee in het vliegtuig. Goed ingepakt natuurlijk. Bekijk hoe je dat doet.

Maar wat kost het om bij KLM je eigen surfboard mee te nemen?

We vliegen dus met KLM. Een tijdje terug was het gratis. Toen maakte KLM nog allerlei promo video’s met Yannick de Jager om surfen te promoten. En dat je je eigen surfboard gratis mee kon nemen als je geen ruimbagage meenam.

Het goede nieuws is. Je mag nog steeds een surfboard meenemen bij KLM. De regels van KLM zijn als volgt:

Surfuitrusting

  • Uw surfuitrusting mag een (wind, kite, wave, boogie of body) surfplank bevatten en moet verpakt zijn in een hiervoor geschikte surftas.
  • Een windsurfuitrusting mag bestaan uit een plank, mast, zeil en giek en moet verpakt zijn tot 1 pakket bij voorkeur in een zogenaamde ‘quiver bag’.
  • Een kitesurfuitrusting mag bestaan uit een plank en een kite bag en moet verpakt zijn tot 1 pakket bij voorkeur in een kite bag.

Bron: KLM

En er is nog veel beter nieuws. KLM hanteert het Board = Bag principe. Je board kan dus gratis mee als je geen ruimbagage meeneemt. Je boardbag moet wel onder de 23 Kg blijven.

En echt gratis is eigenlijk niet. Sinds het voorjaar van 2019 moet je ruimbagage wel 40,- enkele reis binnen Europa betalen op het vliegveld. En 25,- als je online incheckt.

Dus als je niet te veel meeneemt is het een soort van gratis! In ieder geval goedkoper dan vele andere vliegtuigmaatschappijen.

Best ok deal toch? Portugal, here we come!

surfboard meenemen klm

Bekijk hier het volledige overzicht met airline tarieven voor surfboards.

Vorig artikelSurfvideo Portugal met Yannick de Jager
Volgend artikelWeekend bij Ola Onda Ericeira
Als algemene redactie van een surf- en wintersportwebsite, zijn wij gepassioneerd over het delen van de nieuwste trends, tips en technieken binnen de wereld van surfen en wintersporten. Onze missie is om onze lezers te informeren en inspireren, en hen te helpen bij het ontdekken van nieuwe avonturen op het water en op de bergen. Met een ervaren en enthousiast team van schrijvers, willen wij hoogwaardige en boeiende content leveren, die de passie voor deze sporten laat zien en onze lezers aanzet tot actie in het water of op de bergen.