Vrijdag vlieg ik met een vriend naar Lissabon. Afgelopen zaterdag geboekt toen we zagen, dat de swell wel goed zou komen (nu de wind nog).

We nemen onze eigen board mee in het vliegtuig. Goed ingepakt natuurlijk. Bekijk hoe je dat doet.

Maar wat kost het om je eigen board mee te nemen. We vliegen met KLM. Een tijdje terug was het gratis. Toen maakte KLM nog allerlei promo video’s met Yannick de Jager om surfen te promoten. En dat je je eigen surfboard gratis mee kon nemen als je geen ruimbagage meenam.

Het goede nieuws is. Je mag een surfboard meenemen bij KLM. De regels van KLM zijn als volgt:

Surfuitrusting

  • Uw surfuitrusting mag een (wind, kite, wave, boogie of body) surfplank bevatten en moet verpakt zijn in een hiervoor geschikte surftas.
  • Een windsurfuitrusting mag bestaan uit een plank, mast, zeil en giek en moet verpakt zijn tot 1 pakket bij voorkeur in een zogenaamde ‘quiver bag’.
  • Een kitesurfuitrusting mag bestaan uit een plank en een kite bag en moet verpakt zijn tot 1 pakket bij voorkeur in een kite bag.

Bron: KLM

En er is nog veel beter nieuws. KLM hanteert het Board = Bag principe. Je board kan dus gratis mee als je geen ruimbagage meeneemt. Je boardbag moet wel onder de 23 Kg blijven.

Dus als je niet te veel meeneemt is het gratis! Best ok deal toch? Portugal, here we come!

surfboard meenemen klm

Bekijk hier het volledige overzicht met airline tarieven voor surfboards.