In het weekend van 16 en 17 juni halen Surfclub Tilburg en NS16 de zee naar de stad. Twee dagen lang staat NS16 in het teken van kunst en muziek rondom de surfcultuur van Tilburg.

tilburg aan zee expo

Als je niet aan zee woont, moet je zelf alles regelen. Wat begon als een clubje carpoolers die in de auto springen zodra de golven goed zijn, groeide uit tot Surfclub Tilburg: een groepje die-hards die alles zelf doen om te kunnen surfen in Nederland. Niet alleen vijf kwartier rijden om bij Hoek van Holland of de Maasvlakte te geraken, maar ook zelf boards maken, repareren en onderhouden.

Tilburg Aan Zee is een ode aan de surfcultuur die leeft in Tilburg. Een inkijkje in de relaxte levensstijl die golven bedwingt, de zee aanbidt en de natuur respecteert.

Surf art & music

Met schilderkunst, fotografie en muziek brengt Tilburg Aan Zee de surfcultuur tot leven. De expo zal twee dagen te zien zijn, waarbij de zaterdagavond in het teken staat van een zomers openingsfeest met muziek van Tilburgse bands en DJ’s. Verschillende kunstenaars bieden hun werken te koop aan en de entree bepaal je als bezoeker zelf: Tilburg Aan Zee is een pay what you want evenement.

Het programma

ZA 15 JUNI
EXPO 15:00 – 00:30

FEESTJE EN LIVE MUZIEK VANAF 19:30
Chica Chica, The Malbehavers, Tone, Ono-Sendai Sound

ZON 16 JUNI
EXPO 13:00 – 17:00

Music

Chica Chica

Een relaxte cocktail van psychedelische cumbia, disco grooves en filmmuziek.

The Malbehavors

Old school instrumentale surfmuziek uit Tilburg.

Ono-Sendai Sound:

Dikke dub door Vincent Koreman.

DJ Tone

Zonnige beats en dansbare funk.

Art

Mike Woning / Paintings of waves

De zee en haar golven, geschilderd door een surfer die er geen genoeg van krijgt.

Willem de Wijs

De woeste zee door de ogen van een Hollandse meester 2.0. Indrukwekkende doeken waar je naar blijft kijken.

Roos Pierson

Documentaire fotograaf voor verschillende kranten en magazines. De Nederlandse  surfcultuur is een van haar favoriete onderwerpen.

SurfEd

Surfer en fotograaf die al meer dan vijftien jaar lang de andere kant van de zee laat zien.

Surf Club Tilburg

Een kijkje in de surfcultuur van Tilburg, met een bijzondere collectie van zelfgemaakte boards, snapshot fotografie en merchandise.

NS16 bevindt zich op NS Plein 16, op loopafstand van het centraal station.
Tilburg aan Zee Facebook event

Over NS16

NS16 is een ateliercomplex voor cultureel ondernemers in het hart van Tilburg, waar kunstenaars en vormgevers met een grote diversiteit aan disciplines onder één koepel hun beroep uitoefenen. Vanuit NS16 worden regelmatig exposities en andere culturele activiteiten georganiseerd.

Vorig artikelHoe het weer invloed heeft op de surf in Frankrijk
Als algemene redactie van een surf- en wintersportwebsite, zijn wij gepassioneerd over het delen van de nieuwste trends, tips en technieken binnen de wereld van surfen en wintersporten. Onze missie is om onze lezers te informeren en inspireren, en hen te helpen bij het ontdekken van nieuwe avonturen op het water en op de bergen. Met een ervaren en enthousiast team van schrijvers, willen wij hoogwaardige en boeiende content leveren, die de passie voor deze sporten laat zien en onze lezers aanzet tot actie in het water of op de bergen.