Van sabbatical naar surftravel boek

Veerle Helsen heeft een verhaal waar we allemaal wel eens van dromen. En enkelen ook echt doen.

Een surfsabbatical.

Terwijl ze alles had, waar iedereen in deze maatschappij normaal gesproken voor tekent; werk, huis, relatie en vrienden.

Ze deed het en schreef een waanzinnig, inspirerend en eerlijk Surftravel boek: Surf & Stay. Waarin je de prachtigste foto’s, puurste verhalen ontdekt en tips voor accommodaties en surfspots krijgt.

Lees hieronder het verhaal van Veerle.

surf & stay voorkant

Lees hier de review van het boek.

Het verhaal van Veerle

Via de digitale snelweg spraken we met Veerle. En gaf ze onder andere antwoord op het waarom van haar sabbatical. Vertelde ze dat alles wat mis kon gaan ook mis ging. En waarom jij zo’n tip zou moeten doen.

Voor de goede orde, Connor is niet haar vriend, maar haar camper.

Wat heeft je doen besluiten om de trip met Connor te maken én er een boek van te maken?

Alles begon met een surfsabbatical. Ik bleef jaar na jaar ploeteren in de zee en ik besefte dat je met een paar surfvakanties per jaar nergens geraakt. Dan blijf je eeuwig nosediven ?.

Dus ik wilde lang en veel zee-ervaring opdoen om ein-de-lijk te leren surfen. Maar ik kon ook niet zomaar zes maanden op vakantie. Ik zit zo niet in elkaar, ik ben daarvoor te ambitieus. En zo is het idee ontstaan om aan de reis een eigen project te koppelen.

Voor Iedereen die nog twijfelt om een dergelijke trip te maken? Waarom zouden ze moeten gaan?

Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat het de beste beslissing in mijn leven was. Jarenlang twijfelde ik, en er zijn altijd excuses om het niet te doen.

Maar de happiness die nu in mijn hoofd rond dwarrelt, is elke euro van mijn spaargeld waard geweest.

Los van de fantastische ervaringen op reis, heeft de trip mij ook bevrijd van de voorgekauwde paden in de maatschappij. Ook nu nog, ongeveer een jaar na de reis, zindert dat vrijheidsgevoel na. Ik sta anders in het leven. Ik koop bijvoorbeeld minder spullen, dingen die ik toch niet nodig heb. Minder kopen betekent meer geld om te reizen.

Een tweede avontuur?

Waarom niet? Ik sta niet meer elke dag in de file naar Brussel. Want ergens onderweg heb ik het lef gevonden om mijn job op te zeggen en te springen in het freelancersbestaan. Het klinkt ongelooflijk cliché en melig, maar nooit was ik zo gelukkig als nu.

Wat is je het meest bijgebleven van je trip met Connor?

Trots! Ik heb het op mijn eentje gedurfd en ongeveer alles wat kon mislopen, is ook écht fout gegaan.

Er werd ingebroken, de remmen blokkeerden toen ik van een helling reed, het stuur draaide niet meer en het dak waaide weg. En zo kan ik nog even doorgaan.

Camperlife lijkt niet altijd op de gelijknamige hashtag, populair op sociale media. “Aan een échte droom hangt soms een keerzijde. Maar dan blinkt de mooie kant ook een tikkeltje harder”, schrijf ik in de epiloog.

De trip was super intens en die intensiteit heb ik later proberen vertalen in het boek. Ik heb als vrouw iets neergezet in een wereld die klassiek door mannen gedomineerd werd en dat doet mij stiekem een beetje stralen.

Als je weer met connor op pad zou kunnen waar zou je dan naartoe gaan?

Connor en ik zijn deze zomer twee weken door Bretagne gereisd, dus hij kan best nog wat aan. Hij rammelt hier en daar wel, maar ik ben aan het sparen voor een aantal grote herstellingen.

Intussen dagdroom ik over minder evidente regio’s, onbekende surflanden met kusten vol lege line-ups ?. Een koper van het boek mailde dat hij in West-Afrika woont en in Liberië & omgeving surft. Het heeft een zaadje in mijn hoofd geplant, dat sindsdien alleen maar gegroeid is.

Lees hier de review van het boek.

Interesse in het boek? Hier kan je het kopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.