Het is afgelopen weken (augustus 2020) nogal onrustig op het strand. Veel gevaarlijke stromingen door muien. Spijtig genoeg zijn diverse mensen al verdronken.

>> Lees hier ook over: verdrinken is een bedrieglijk stille gebeurtenis

De reddingsbrigade doet altijd haar uiterste best om het veilig te houden op het strand en in de zee. Zodat iedereen van het strand en de zee kan genieten. Dat doen ze ook door een vlag te hijsen. Deze strandvlaggen hebben diverse kleuren. De kleuren geven aan hoe veilig het is. En wat je wel én niet kunt doen.

Wat betekenen de vlaggen

Groene strandvlag

Er is niets aan de hand. Je kunt veilig zwemmen.

Oranje windzak

Het is veilig. Je mag zwemmen. Het gebruik van drijvende voorwerpen, zoals luchtbedden of roze flamingo’s is verboden, omdat er kans is op afdrijven.

De gele vlag

gele strandvlag

Het is gevaarlijk om te zwemmen. Meestal heeft dit te maken met het weer. Drijvende voorwerpen zijn verboden.

De rode vlag

Het is gevaarlijk. Ga niet het water in. Zoals op 9 augustus 2020. Zie dit bericht.

Rood gele vlaggen

Deze zien we altijd in Frankrijk.

rood gele strandvlagDe strandwacht maakt een gebied tussen de twee vlaggen waarbinnen je mag zwemmen. Deze zone is dan bewaakt. Je mag alleen zwemmen, en niet surfen.

Zwart wit geblokte vlaggen

In deze zone mag je juist wel surfen en niet zwemmen.

Vraagteken vlag

Er is een kind gevonden.

Vorig artikelJe eigen privé skigebied komende winter?
Volgend artikelWat is een mui? En wat moet je doen als je in een mui komt?
Als algemene redactie van een surf- en wintersportwebsite, zijn wij gepassioneerd over het delen van de nieuwste trends, tips en technieken binnen de wereld van surfen en wintersporten. Onze missie is om onze lezers te informeren en inspireren, en hen te helpen bij het ontdekken van nieuwe avonturen op het water en op de bergen. Met een ervaren en enthousiast team van schrijvers, willen wij hoogwaardige en boeiende content leveren, die de passie voor deze sporten laat zien en onze lezers aanzet tot actie in het water of op de bergen.