Water Noordzee: 10 graden

Normaal gesproken is het zeewater in de Noordzee rond Kerst zo’n 5 tot 7 graden. Niet in 2015. Het water is nu gemiddeld 10 graden. 

Zie hieronder de grafiek met de ontwikkeling van de watertemperatuur. De zwarte lijn is van dit jaar.

zeewatertemperatuur

Bron: http://home.hccnet.nl/v.d.horn/meteopagina/zeewatertemperatuur.htm

De reden dat het zeewater zo lekker warm is, dat we met name te maken met wind uit het Zuiden. Deze wind brengt ook het warmere zeewater vanuit Frankrijk via het kanaal de Noordzee in. En de buitentemperatuur is ook op het niveau van april/ mei. Afgelopen week zelfs historisch warm op Wijk aan Zee met 16,6 graden.

Het grote voordeel is dat je niet super dik aangekleed in het water hoeft te liggen. Bekijk hier welk wetsuit je nodig hebt bij welke watertemperatuur.

Blijft het warm?

Ja, de komende week wel. Maar daarna lijkt het weer te veranderen. Zie ook het weerbericht van Wepowder. In welke mate is uiteraard onzeker. Maar zo kan het uiteraard niet blijven.

Vorig artikelI love the Seaside
Volgend artikelIn Marroko moet je zijn
Als algemene redactie van een surf- en wintersportwebsite, zijn wij gepassioneerd over het delen van de nieuwste trends, tips en technieken binnen de wereld van surfen en wintersporten. Onze missie is om onze lezers te informeren en inspireren, en hen te helpen bij het ontdekken van nieuwe avonturen op het water en op de bergen. Met een ervaren en enthousiast team van schrijvers, willen wij hoogwaardige en boeiende content leveren, die de passie voor deze sporten laat zien en onze lezers aanzet tot actie in het water of op de bergen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.