Surfvakantie voor gezinnen in Portugal

Met je kinderen genieten van de golven

surf portugal
Praia Arrifana

Hoe leuk is het als je kinderen ook surfen? En samen op surfvakantie te gaan? Uitpeddelen met je dochter of zoon. En hem of haar een heerlijke golf zien pakken.

Portugal is een heerlijke vakanties voor families / gezinnen.

We geven je een paar tips.

  • Welke stranden je niet mag missen.
  • En 4 tips waar je goed kunt overnachten.
  • Waar je boards kunt huren.

Aldeia da Pedralva

Ooit eens getipt door een surfvriend, die gezinsvakanties organiseerde. Aldeia da Pedralva is een klein en oud Portugees dorp dat tussen 2006 en 2010 opgeknapt is en voor gezinsvakanties geschikt is gemaakt. Het ligt vlakbij Vila do Bispo. Zo’n beetje de centrale plek om zowel de westkust als de zuidkust van Portugal (Algarve) te surfen.

surfen portugal gezinnenDit knusse dorp heeft alles voor een ontspannen vakantie. Authentieke huisjes, Zwembad, restaurant, autovrij en kinderen kunnen er op een ezel rijden. Wat wil je nog meer?

Meer over deze accommodatie

Surfen, toch?

Nou Praia do Amado ligt om de hoek. Toevallig één van onze favoriete surfstranden. En als daar de golven te hoog zijn, dan zijn Praia Zavial en Praia Mareta aan de zuidkust dichtbij. Allemaal lekkere stranden om te spelen en te surfen.

Ga direct naar Aldeia da Pedralva

Odeceixe

Eigenlijk al jaren een plek waar we graag komen. Odeceixe ligt nog net in de Algarve. In het Noorden. Grenzend aan de Alentejo. En dat maakt dit dorpje zowel vanuit Faro als vanuit Lissabon makkelijk te bereiken.

Wat je hier vooral prettig zal vinden is het strand.

Is dit misschien één van de mooiste stranden van Portugal?

Het haalt de top 5 zeker. En vooral met kleinere kinderen is dit strand prettig. Er stroomt namelijk een klein riviertje achter het strand. Ideaal voor kinderen om met zand en water te spelen. En als je liever niet gaat surfen, dan kan je hier mooi wandelen.

Kijk hoe mooi dit er uit ziet;

praia odeceixe family surf
Praia Odeceixe

Surfles is hier ook mogelijk. Direct aan het strand zit een surfschool. En de eigenaar spreekt een heel klein beetje Nederlands (zijn vrouw komt uit Nederland).

Casa do Moinho

Casa do Moinho is onze tip voor Odeceixe. Je slaapt dan in opgeknapte molenhuisjes. Direct naast de typerende molen van Odeceixe. Het is op loopafstand van het kleine centrum.

casa do moinho
Casa do Moinho

Bekijk hier de mogelijkheden

Bougan Villas in Burgau

Een accommodatie die je (nog) niet op booking.com vindt. Maar wel gunstig gelegen tussen Lagos en Sagres in. Dus aan de zuidkust. Mooie omgeving voor als de golven aan de westkust te hoog zijn. En je hebt hier leuke strandjes in de buurt. Cabanas bijvoorbeeld. Enorm relaxte en mooie plek om te chillen.

Uitzicht vanuit het appartement:

bougan villas burgau

Zicht op de binnenplaats van Bougan Villas met zwembad:

bougan villasCamper huren in Portugal

De ultieme flexibiliteit. En een unieke ervaring om wakker te worden bij je favoriete strandje. Via Siesta Campers huur je leuke en goede campers. Van vintage (de VW t2 bijvoorbeeld) tot de nieuwste campers. Zoals deze:

siesta campersSuperknus en stoer om met je gezin door Portugal langs te kust te rijden. Een plekje te vinden aan een surfstrand en samen te surfen. En de volgende dag weer verder te zien.

Ontdek de mogelijkheden van Siesta Campers

Surfboard huren

Onze aanbeveling voor de Algarve is Magic Board Center in Lagos voor echt goede surfboards. Je kan ze zelfs vragen of ze de board bij je appartement willen afleveren. Hoe makkelijk?

Meer info over Magic Board Center.

Meer tips over Portugal