Siouville-Hague

Na een 13 uur durende rit (!) kwamen we aan bij een enorme klif. We reden naar beneden langs kleine stadjes rondom de klif.

Toen we eindelijk beneden waren, reden we langs een haven. De haven lag vol met boten en een klein weggetje eromheen bracht ons bij Siouville-Hague.

>> Check hier de surfspot Siouville Hague

Het eerste wat je dan ziet is het strand. Tussen de huizen aan de boulevard kan je het enorme zandstrand zien, tot zover het oog reikt.

We checkten in op de camping net achter de boulevard. Slechts een weg en twee huizenblokken liggen tussen ons en de golven in. Je kon de golven horen pompen toen we uit onze camper stapten. Opgewonden als we waren, waxten we onze boads en liepen naar het strand.

De wandeling was nog korter dan de waxbeurt!

Siouville surf

surf siouville

De golven waren geweldig. Op de app’s was er 1 tot 3ft voorspeld, maar in werkelijkheid was het dichter bij 3 tot 5ft. We surften 2 uur, waarna we uitgeput terug gingen naar de camper.

We kwamen erachter dat als we op het dak van onze camper stonden, we de oceaan konden zien!

s’ Avonds kwam de wind een beetje op. De deining werd alleen maar groter tot zelfs over-head barrels! We surfen tot het donker.

Het strand

strand siouville

Het strand is erg breed. In het midden is er een scheiding voor zwemmen en bodyboards. De lokale surfschool heeft een sectie naast de school en dan heb je de belangrijkste spot. Op doordeweekse dagen zijn er niet zo veel mensen in het water. Ook niet in de zomervakantie. De lokale bevolking is er meestal tijdens de ochtend- en avondsessies. Er zijn veel beginnelingen. Zij lijken het meeste plezier te hebben en respecteren de gevorderde surfers.

Bodyboarders echter niet! Kijk dus uit voor ze. Vooral omdat ze geen idee hebben wat ze doen. Het lijkt erop dat de meeste bodyboarders ook toeristen zijn en dat geen van hen ooit een oceaan heeft gezien.

Perfect voor kinderen

Voor kinderen is het perfect. Aan de linkerkant heb je een enorme klif, die je bij eb kunt passeren. Je kunt eindeloze wandelingen langs de rotsen maken, op zoek naar schelpen en krabben. Ook bij eb heb je veel rotspoelen waar kinderen veilig kunnen spelen. Bij hoog water staan de meeste rotsen onder water, dus het is verstandig om bij laag water te checken waar de rotsen zich bevinden. Dat is ook handig voor surfers, want midden tot hoog water is de beste tijd om het water op te gaan.

Na een mooie dag op het strand staat een koude gratis douche op je te wachten. Wat uniek is voor Frankrijk in deze regio. Verder vind je er een klein dorpsplein met een kapper en een café en waar je een heerlijke maaltijd kunt krijgen. Op de speelplaats achter het café hebben ze soms een mark met lokale producten en souvenirs.