Onlangs heeft Jabali Surfboards zich gekwalificeerd als ecoboard shaper, en is daarmee de eerste bouwer in de Benelux die het ecoboard label op de surfplanken mag plakken.

Ecoboard is een project van Sustainable Surf, een onafhankelijke internationale organisatie die zich met het initiatief richt op het verduurzamen van de surfplankindustrie door het gebruik van ecologisch verantwoorde materialen.

Jabali surfboards

“Ik bouw de planken altijd zo eco-vriendelijk mogelijk en vanuit die aanpak was het een logische stap om deel te nemen aan het project. De accreditatie als ecoboard shaper geeft een bevestiging dat ik op de goede weg ben”, zegt Job Verpoorte, de bouwer en shaper van Jabali Surfboards.

De surfsport wordt de laatste jaren populairder, waardoor de vraag naar surfplanken en de druk op het milieu toeneemt.

“Langzaam maar zeker wordt er toegewerkt naar een volledig ecovriendelijke plank, die van zodanige kwaliteit zal moeten zijn, dat deze omarmd en gereden wordt door zowel beginnende als professionele surfers.

Jabali Surfboards is een Nederlandse ontwerper en bouwer van holle houten golfsurfplanken. Door een persoonlijke ontwerp- en bouwaanpak creëren ze unieke planken die invulling geven aan de eisen van de surfer.