In deze review bekijken we de voordelen en eigenschappen van SRFACE 3mm Eco Wetsuits. Gemaakt van Yulex, een natuurlijk rubberen materiaal. Hiermee zetten deze wetsuits een nieuwe standaard in de surfindustrie met hun milieuvriendelijke benadering zonder compromissen te sluiten op het gebied van kwaliteit.

Let’s see!

Hopelijk zijn alle surfers voortdurend op zoek naar manieren om onze impact op het milieu te verminderen (alhoewel dit wel mee schijnt te vallen, zie artikel).

In ieder geval gaat SRFACE ook voor eco vriendelijke wetsuits.

En heeft het een innovatieve oplossing in de surfwereld gebracht met hun Eco Wetsuits, gemaakt van Yulex, een natuurlijk rubberen materiaal.

In deze review lees je meer over de eigenschappen en voordelen van deze duurzame wetsuits en geeft inzicht in waarom je de overstap kan maken.

Productinformatie 3mm SRFACE Yulex wetsuit

SRFACE Eco Wetsuits zijn gemaakt van Yulex, een plantaardig alternatief voor neopreen. SRFACE’s gebruik van Yulex weerspiegelt haar toewijding aan duurzaamheid en biedt surfers daarmee een groene oplossing zonder in te leveren op kwaliteit of prestaties.

3mm eco wetsuit srface

Is Yulex beter dan neopreen?

Yulex natuurrubber biedt vergelijkbare prestaties als neopreen, maar is een aanzienlijk milieuvriendelijkere optie. In tegenstelling tot neopreen, dat in fabrieken wordt gemaakt, is natuurrubber afkomstig van bomen die gedurende hun hele levensduur actief koolstof opnemen. Door over te stappen op hevea kan de CO₂-uitstoot van één wetsuit met wel 80% worden verminderd.

Waarom de voorkeur geven aan dit 3mm wetsuit

Surfers kiezen steeds vaker voor SRFACE Eco Wetsuits vanwege hun mix van milieuvriendelijkheid en prestaties. Deze pakken zijn FSC®-gecertificeerd, zodat ze niet bijdragen aan ontbossing.

De pakken bieden nog steeds de flexibiliteit, het comfort en de warmte die surfers nodig hebben, terwijl de productie dus minder schade toebrengt aan het milieu.

SRFACE Eco Wetsuits bieden daarmee een duurzame, comfortabele en flexibele surfervaring. Het natuurlijk rubberen materiaal van het pak biedt uitstekende isolatie en stretch, en zorgt voor een goede pasvorm en maximale wendbaarheid.

Eindoordeel 3mm SRFACE Eco Wetsuit

Het SRFACE 3mm Eco Wetsuit is een prima wetsuit. Eerlijkheidshalve net iets minder zacht/ flexibel als de 4/3 remix (lees hier de review). Maar nu heb je dus een Eco vriendelijke wetsuit.

Voordelen

  • Gemaakt van duurzaam Yulex rubber
  • Vermindert CO2-uitstoot tot 80%
  • Constructie en ontwerp van hoge kwaliteit
  • Biedt uitstekende isolatie en flexibiliteit

Nadelen

  • Net iets hoger geprijsd zijn dan traditionele wetsuits (maar nog steeds goed geprijsd)
  • Net iets stugger dan de Remix van SRFACE, wat een echte premium wetsuit is.

Interesse?

Check dan nu ook de korting via Boardshortz.nl op alle wetsuits van SRFACE.

10% bij Srface

Bekijk het wetsuit op de SRFACE-website

Samenvattende conclusie over deze Eco wetsuit

Naar onze mening zet het SRFACE 3mm Eco Wetsuit van Yulex natuurrubber een nieuwe standaard in de surfindustrie door een milieuvriendelijke oplossing te bieden zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Deze duurzame wetsuits bieden vergelijkbare prestaties als traditionele neopreenpakken, terwijl ze de CO₂-uitstoot tot 80% verminderen. Met eigenschappen als duurzaamheid, flexibiliteit en isolatie zorgen deze wetsuits voor een comfortabele en goed presterende surfervaring. De positieve feedback van andere gebruikers versterkt de aantrekkingskracht van SRFACE Eco Wetsuits.

Door over te stappen op deze milieuvriendelijke wetsuits kunnen surfers bijdragen aan het verminderen van hun impact op het milieu zonder aan prestaties in te boeten.Meer reviews

Bekijk ook onze andere SRFACE wetsuit reviews

Vorig artikelAfsluitingsdag bij Ter Heijde van het Surf Project
Volgend artikelDat was lang geleden
Als algemene redactie van een surf- en wintersportwebsite, zijn wij gepassioneerd over het delen van de nieuwste trends, tips en technieken binnen de wereld van surfen en wintersporten. Onze missie is om onze lezers te informeren en inspireren, en hen te helpen bij het ontdekken van nieuwe avonturen op het water en op de bergen. Met een ervaren en enthousiast team van schrijvers, willen wij hoogwaardige en boeiende content leveren, die de passie voor deze sporten laat zien en onze lezers aanzet tot actie in het water of op de bergen.