Oxelo Skateboard Longboard Fish 500 zwart

Decathlon skateboard Review

Sinds een paar weken surfen we op de straat met de Oxelo Longboard Fish. Een skateboard van Decathlon. Wat direct opviel na het openmaken van de verpakkingsdoos, is dat dit board stevig aanvoelt los van het feit, dat ie er best tof uitziet.

Longboard Fish 500 review

De Oxelo Longboard Fish is een kleiner en meer wendbaar skateboard dan een longboard. Maar geen skateboard voor in het skatepark. Dit skateboard is ook geen echte surf skateboard waarmee je echt scherpe bochten kunt draaien op het asfalt, zonder dat je hoeft bij te steppen. Dus eigenlijk een eindeloze golf kunt surfen op de straat.

>> Lees hier de surf skateboard gids

Perfecte cruiser

Wat is het dan wel? Een perfecte cruiser waarmee je ook het surfgevoel snel krijgt. Omdat het board redelijk wendbaar is, grote en vrij zachte wielen heeft heb je een goede grip en behoud je lang je snelheid.

De “Fish” toevoeging aan de naam is ook terecht. Dit skateboard surft als een fish surfboard. Geen radicale turns. Wel een smooth ride van rail to rail.

Voor een beginnende lonboarder kan het board wat instabiel aanvoelen, maar dit zal snel wennen. En omdat je een goede gript hebt, zal je je snel comfortabel voelen.

Sinds we het board hebben is het plezier in cruisen eigenlijk alleen maar (fors) toegenomen. Los van het plezier is dit board ook een heerlijk verplaatsingsmiddel. Minder op de fiets, meer op het board.

Makkelijk je skills verbeteren

Een extra voordeel is dat je surf- en/ of snowboardskills ook alleen maar toenemen. Dit board leent zich ervoor om steeds meer mee te spelen; verkeersheuveltjes als een golf te rijden, bochten te carven, op de neus te rijden, et cetera.

Prijs/kwaliteit Oxelo Longboard van Decathlon

Decathlon heeft hiermee een product in de markt gezet met een zeer sterke prijs/ kwaliteitverhouding. Want voor net geen 80 euro heb je dit skateboard al. En dat is het plezier dubbel en dwars waard.

>> Check het board op Decathlon

Minpuntje?

Ja, is er wel. De plastic verpakking. Bijna niet los te krijgen. En nog steeds zitten er plastic deeltjes vast aan het longboard. Staat niet mooi. En slecht voor het milieu.

Specificaties Oxelo Longboard Fish

Afmeting  29.5″ (75cm) x 8.85″ (22,5 cm)
Hardheid wielen 78A (relatief zacht dus)
Wielgrootte 70 mm (diameter)
Lagers ABEC 7
Deck 7 lagen berkenhout, stevige flex
Prijs 79,99

>> Check het board op Decathlon

Skateboard kopen bij Decathlon

De voordelen van het kopen van een Skateboard bij Decathlon

  • De gunstige prijs
  • Gratis retourneren. 365 dagen retourrecht
  • Minimaal 2 jaar garantie