Oxelo Skateboard Longboard Fish 500 zwart

Decathlon skateboard Review

Sinds een paar weken surfen we op de straat met de Oxelo Longboard Fish. Een skateboard van Decathlon. Wat direct opviel na het openmaken van de verpakkingsdoos, is dat dit board stevig aanvoelt los van het feit, dat ie er best tof uitziet.

Longboard Fish 500 review

De Oxelo Longboard Fish is een kleiner en meer wendbaar skateboard dan een longboard. Maar geen skateboard voor in het skatepark. Dit skateboard is ook geen echte surf skateboard waarmee je echt scherpe bochten kunt draaien op het asfalt, zonder dat je hoeft bij te steppen. Dus eigenlijk een eindeloze golf kunt surfen op de straat.

>> Lees hier de surf skateboard gids

Perfecte cruiser

Wat is het dan wel? Een perfecte cruiser waarmee je ook het surfgevoel snel krijgt. Omdat het board redelijk wendbaar is, grote en vrij zachte wielen heeft heb je een goede grip en behoud je lang je snelheid.

De “Fish” toevoeging aan de naam is ook terecht. Dit skateboard surft als een fish surfboard. Geen radicale turns. Wel een smooth ride van rail to rail.

Voor een beginnende lonboarder kan het board wat instabiel aanvoelen, maar dit zal snel wennen. En omdat je een goede gript hebt, zal je je snel comfortabel voelen.

Sinds we het board hebben is het plezier in cruisen eigenlijk alleen maar (fors) toegenomen. Los van het plezier is dit board ook een heerlijk verplaatsingsmiddel. Minder op de fiets, meer op het board.

Makkelijk je skills verbeteren

Een extra voordeel is dat je surf- en/ of snowboardskills ook alleen maar toenemen. Dit board leent zich ervoor om steeds meer mee te spelen; verkeersheuveltjes als een golf te rijden, bochten te carven, op de neus te rijden, et cetera.

Prijs/kwaliteit Oxelo Longboard van Decathlon

Decathlon heeft hiermee een product in de markt gezet met een zeer sterke prijs/ kwaliteitverhouding. Want voor net geen 80 euro heb je dit skateboard al. En dat is het plezier dubbel en dwars waard.

>> Check het board op Decathlon

Minpuntje?

Ja, is er wel. De plastic verpakking. Bijna niet los te krijgen. En nog steeds zitten er plastic deeltjes vast aan het longboard. Staat niet mooi. En slecht voor het milieu.

Specificaties Oxelo Longboard Fish

Afmeting  29.5″ (75cm) x 8.85″ (22,5 cm)
Hardheid wielen 78A (relatief zacht dus)
Wielgrootte 70 mm (diameter)
Lagers ABEC 7
Deck 7 lagen berkenhout, stevige flex
Prijs 79,99

>> Check het board op Decathlon

Skateboard kopen bij Decathlon

De voordelen van het kopen van een Skateboard bij Decathlon

  • De gunstige prijs
  • Gratis retourneren. 365 dagen retourrecht
  • Minimaal 2 jaar garantie
RECENSIES OVERZICHT
Review Oxelo Longboard Fish
Vorig artikelEagle Creek Cargo Hauler Duffel Review
Volgend artikelGolfsurfen heeft een positief effect op de levenskwaliteit
Als algemene redactie van een surf- en wintersportwebsite, zijn wij gepassioneerd over het delen van de nieuwste trends, tips en technieken binnen de wereld van surfen en wintersporten. Onze missie is om onze lezers te informeren en inspireren, en hen te helpen bij het ontdekken van nieuwe avonturen op het water en op de bergen. Met een ervaren en enthousiast team van schrijvers, willen wij hoogwaardige en boeiende content leveren, die de passie voor deze sporten laat zien en onze lezers aanzet tot actie in het water of op de bergen.
longboard-skateboard-decathlon-reviewWat een plezier is het om met dit board op straat te cruisen en een beetje te carven. Prijs kwaliteit is heel goed. De plasticverpakking had anders gemogen.