Hoe goed is de 7’8 Olaian surfboard van Decathlon?

We hebben diverse boards getest afgelopen jaar en afgelopen maand is daar weer een surfboard bijgekomen.

De sofftop surfboard 500 7’8 van Decathlon.

olaian 78 surfboard review

Specificaties van het surfboard

 Lengte  7’8 (235 cm)
 Afmetingen  235cm x 56cm  x 8,3cm
 Gewicht  5,5 kg
 Volume  75 Liter

Check het board op Decathlon

Ontdek ook de eerdere reviews:

Wat is een softtop? (foamboard)

Een softtop is een sorfboard van foam. Een softtop is een zachter board. Het foam lijkt een soort piepschuim aan de bovenkant. En er zit een wat hardere plastic laag aan de onderkant.

Decathlon surfboard in actie

In dit filmpje zie je wat er allemaal mogelijk is.

Het surfen op het board

Het fijne van dit board is dat dit voor kinderen en voor volwassenen geschikt is. Of je nu 7 bent of 55. Dat maakt niet zoveel uit. Of je nu 30 kg weegt of 85 kg ook dat maakt niet veel uit.

Het board is stabiel, alhoewel we het idee hebben dat de 8’0 nog stabieler is. Alhoewel deze hetzelfde volume heeft.

Voor grote golven (1,5 meter en meer) is dit board niet geschikt. Nu hebben we in Nederland zelden grotere golven dan dat, dus dat is dan ook geen issue.

Het board voelt ontzettend veilig, doordat het wel een relatief zacht board is. En de vinnen ook zacht zijn. Zelfs de vinnen zijn niet super hard. En dat is wel een lekker idee, wanneer het druk is in het water.

Ook voor kinderen

En zelf voor kinderen is dit board leuk. Ze kunnen er goed op leren surfen. En gezien de stabiliteit ook mee spelen, bijvoorbeeld eraf duiken, suppen.

Sofftop kopen

Je kunt deze sofftop hier online bij Decathlon kopen. Voor 189,99.

FAQ’s

Heeft het board voldoende grip?

In tegenstelling tot wat Decathlon zegt is het wel verstandig om het board te waxen om voldoende grip te hebben. Anders glij je snel uit.

Kan je ook suppen met dit surfboard?

Nee, je kan niet suppen met dit board. Daarvoor is het board te instabiel. Je kan er wel heel leuk mee spelen met kinderen op het water.

Voor wie is dit board met name geschikt?

Het leuke van dit surfboard is, dat het voor iedereen geschikt is. Ideaal is het voor gezinnen waarvan de kinderen willen leren surfen en de ouders ook een golf willen pakken.

 

 

RECENSIES OVERZICHT
features board
9
surfmogelijkheden
7,5
Prijs / kwaliteit
9
Vorig artikel[VIDEO] Longboarden in California is zo chill
Volgend artikelSurfweer Full movie. Bekijk nu de film.
Als algemene redactie van een surf- en wintersportwebsite, zijn wij gepassioneerd over het delen van de nieuwste trends, tips en technieken binnen de wereld van surfen en wintersporten. Onze missie is om onze lezers te informeren en inspireren, en hen te helpen bij het ontdekken van nieuwe avonturen op het water en op de bergen. Met een ervaren en enthousiast team van schrijvers, willen wij hoogwaardige en boeiende content leveren, die de passie voor deze sporten laat zien en onze lezers aanzet tot actie in het water of op de bergen.
review-softtop-olaian-78-decathlonDe prijs kwaliteit is dik in orde. En het leuke van dit surfboard is, dat het voor iedereen geschikt is. Ideaal is het voor gezinnen waarvan de kinderen willen leren surfen en de ouders ook een golf willen pakken. Je hebt wel wax nodig om grip te houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.