Sixt Review

Afgelopen januari huurden we 4 dagen een auto bij Sixt. In Februari huurden we weer een auto. Beide keren liepen we in de val.

Als een dief in de nacht besteelt Sixt je. Hoe? Ontdek het hieronder.

Laten we beginnen met de eerste dat we een auto huurden. Maar de tweede keer was erger.

Super ontvangst door Sixt. En toen…

De eerste keer ging het mannenteam van Boardshortz naar de Algarve voor een surftrip. Via Rentalcars.com huurden we eerder dit najaar de auto. Overigens echt een prima site om een beeld te krijgen van de huurprijzen. Met ook een adequate klantenservice.

Hier vonden we goedkoopste huurauto bij een bekende naam in de verhuur. Bij Sixt dus. Bij de prijs zat ook een extra bestuurder inbegrepen. Doorgaans zijn dit extra kosten van grofweg een tientje per dag. Nu dus inclusief.

Bij aankomst op Faro kregen we een heerlijke Nespresso van de Sixt medewerker. Werden we supervriendelijk geholpen en kregen we zelfs een upgrade naar een ruime Renault Scenic Bose.

Surfboards in de auto en karren maar.

Het werden 4 superdagen. Zon en golven na een paar waterkoude grijze weken in Nederland.

Auto inleveren

Op de dag van retour hadden we de auto keurig volgetankt en de auto netjes opgeruimd. Direct na het parkeren bij het Sixt kantoortje kwamen twee knappe Portugese dames vragen hoe de surftrip was. En of we Sixt een beoordeling wilden geven. We gaven een goede beoordeling.

Daarna ging het mis

Ze zagen zoutvlekken op de achterbank. En vertelden dat ze dit schoon moesten maken. Er kwamen 50 euro aan schoonmaakkosten bij vertelden ze.

1. Het waren geen zoutvlekken.

2. Het waren zandkorrels.

Punt.

We kregen gelijk dat het zandkorrels waren. Maar nog steeds had de auto schoon opgeleverd moeten worden vertelden ze. In nieuwstaat bedoelden ze. De Sixt dame liet de achterkant van het huurformulier zien. Je weet wel, waar de kleine grijze letters staan. Daar stond inderdaad, dat de auto weer schoon ingeleverd moest worden.

Maar hoe kan je zandkorrels voorkomen tijdens een strandvakantie? Vertel het me maar.

We hadden haast en moesten de vlucht halen. Maar toch reden we zelf snel naar de wasstraat verderop, waar ze een stofzuiger hadden. En hop, net op tijd weer ingeleverd. En ze ging chagrijnig akkoord.

Bonus op extra kosten

Zou er een bonus op staan om die kosten in rekening te kunnen brengen? Vast niet. Maar je zou het haast denken, gezien de manier waarop zij hun gelijk wilden halen.

Maar dan surttrip 2

De tweede surftrip. Precies 2 weken later. Nu van de dames van het team. We hadden ze verteld over die schoonmaakkosten als je zandkorrels in je auto hebt.

Slim als ze waren vroegen ze bij aankomst direct of de auto schoongemaakt moest worden. Absoluut niet vertelden ze. Ah, regels veranderd?

Nee hoor.

De dames kregen die dagen de megaswell voor hun kiezen, maar gelukkig bood de zuidkust uitkomst. Kijk maar eens naar dit kaartje.

Bij het terugbrengen van de auto bij Sixt ging het ook hier toch weer mis.

Het proces is herkenbaar;

  • Eerst vriendelijk ontvangen worden.
  • Om een review vragen.
  • Dan vertellen, dat die zandkorrels niet de bedoeling waren.
  • En 50 euro aan kosten opstrijken

Ook de dames wilden de auto stofzuigen bij de wasstraat. Maar nu was deze stuk. Een één-tweetje met Sixt? Vast niet. Maar wel net even lullig.

Ze moesten dus direct die 50 euro betalen.

Annuleren van Sixt reservering

In het voorjaar gaan we naar Andalusië (Spanje) voor een trip. We hebben al geboekt bij Sixt. Die gaan we dus annuleren. En omboeken naar Hertz of Avis. Natuurlijk, ook daar moet je opletten, maar Sixt is wel heel dramatisch.

De addertjes onder het gras van Sixt zitten zitten vrij verstopt. Ons advies: je kunt beter vooraf één of twee tientjes meer betalen.

Veel meer negatieve ervaringen

Dat we niet de enige zijn bewijzen diverse reviewsites zoals het gerenommeerde trustpilot, je leest er direct koppen als

SIXT komt afspraken niet na

en

!! H U U R N I E T B I J S I X T !!

of

Avoid at all costs

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.