Het kiezen van de juiste wetsuit gaat niet alleen over prijs of merknaam. Het gaat over het vinden van de perfecte balans tussen comfort, duurzaamheid en prijs.

Het kiezen van de perfecte wetsuit kan daarom best een uitdaging zijn, zeker met zoveel opties op de markt. SRFACE, als merk uit Nederland, heeft ondertussen ook een scala aan opties. In dit artikel vergelijken we drie van hun modellen:

  • The Remix,
  • The Heat en
  • The Eco.

SRFACE women heat winter and hood

Overzicht van SRFACE Wetsuits

SRFACE is niet zomaar een merk; het komt steeds meer bekend te staan om haar  innovatieve benadering en technologisch geavanceerde wetsuits. En dat tegen een  gunstige prijs, 30 dagen niet goed, geld terug. Bovendien gaat alles online (mede de reden waarom de prijs gunstiger is).

Het merk begrijpt dat de kwaliteit van je wetsuit je surfervaring kan maken of breken. Vandaar dat we dieper duiken in hun aanbod om je te helpen bij je keuze.

Materialen en Constructie van de SRFACE wetsuits

Voordat we de vergelijking maken, leek hetons handig om eerst even een beeld te scheppen waar een wetsuit uit bestaat. Namelijk, het volgende:

Neopreen: Elk model heeft zijn unieke neopreen. The Remix met Yamamoto #40, The Heat met Japanse Kalksteen en The Eco met Yulex® duurzaam schuim. Deze variëteiten bieden verschillende niveaus van comfort en duurzaamheid.

Voering: Voering is cruciaal voor comfort. Terwijl The Remix en The Eco een dubbele voering hebben met respectievelijk nylon & spandex en gerecycled nylon, kiest The Heat voor een standaardvoering.

Stiksel en Naden: De manier waarop een wetsuit is genaaid, kan de waterdichtheid en duurzaamheid beïnvloeden. Zowel The Remix als The Eco gebruiken de Gelijmd en Blind Gestikt (GBS) methode, wat bekend staat om zijn duurzaamheid.

Wat Maakt Elk Wetsuit Model Uniek

Van de Borst, Rug en Kniebeschermers tot de Waterdichte Onderdelen, elk model heeft zijn unieke kenmerken. Bijvoorbeeld, alleen The Heat vermeldt een Smoothskin borst en rug.

Speciale functies zoals het bewezen paneelontwerp en het afvoergat zijn aanwezig in alle drie de modellen.

Extra’s en Bruikbaarheid

Betrouwbaarheid in het water is cruciaal, en met YKK ritsen in alle drie de modellen, levert SRFACE kwaliteit. Extra’s zoals schoudertoggles en sleutelzakjes zijn niet alleen handig, maar tonen ook aan dat SRFACE aan de kleine details heeft gedacht.

De vergelijkingstabel

En nu dan alles in 1 overzicht:

Eigenschap/Model The Remix The Heat The ECO

Materialen

Neopreen Type Yamamoto #40 Neopreen Japans Kalksteen Neopreen Yulex® duurzaam schuim
Voering Volledig Dubbel Gevoerd (nylon & spandex) Standaard Volledig dubbel gevoerd met gerecycled nylon
Borst/Rug Niet vermeld Smoothskin Borst en Rug Niet vermeld
Kniebeschermers Slijtvast Slijtvast Slijtvast
Rekbare Voering 360° Rekbare Voering 360° Rekbare Voering Gerecyclede 360° rekbare voering
Isolatie Zachte Isolatie Zachte Isolatie Gerecyclede zachte isolatie

Naden

Stiksel Gelijmd en Blind Gestikt (GBS) Niet vermeld Gelijmd en Blind Gestikt (GBS)
Naad Verstevigingen Melco Dots Melco Dots & Afgedichte Buitennaden Melco Dots
Binnenste Naad Taping Getapeed Binnenste Naden Getapeed Binnenste Naden Hand getaaped binnenste naden

Technieken

Waterdicht Afgesloten Hals, Armen en Benen Hals, Armen en Benen Hals, Armen en Benen
Bijzondere Kenmerken Bewezen paneelontwerp & Afvoergat Dope-verf, Aqua-α & Bewezen paneelontwerp & Afvoergat Aqua-α, Bewezen paneelontwerp & Afvoergat

Rits

Type YKK rits YKK rits YKK rits
Schoudertoggle Ja Ja Ja

Extra’s

Sleutelzak Ja Ja Ja
Chin Bescherming Ja (voor 5/4) Ja (voor 5/4) Niet vermeld
Algemene Conclusie Het beste type wetsuit, daagt zelfs de industrieleiders als O’neill en Xcel uit Goed, maar niet de beste qua flexibiliteit. Daarin is The  Remix gewoon beter. Milieuvriendelijk, maar minder flexibel. Wel nog steeds een goed wetsuit

Prijzen

Prijs 3mm wetsuit €266,- €256,- €237,-
Prijs 4mm wetsuit €296,- €286,- €266,-
Prijs 5mm wetsuit €326,- €316,- niet beschikbaar (nog)

 

Korting op SRFACE wetsuit

Wist je dat je via Boardshortz.nl minder betaalt voor een SRFACE wetsuit?

10% bij Srface

Naar de site

Specifieke reviews

We hebben ook aparte  pagina’s per wetsuit gemaakt waarin je de  aparte  review kunt lezen. Check

Conclusie

De prijs kan vaak een beslissende factor zijn. Hoewel The Eco het meest betaalbare model lijkt, vooral in de 3mm en 4mm varianten, is het belangrijk om de kenmerken en kwaliteit in overweging te nemen als je lang in het water wilt liggen en je vrij wilt bewegen.

The Remix als beste wetsuit

The Remix zien we als het beste type wetsuit van SRFACE. The Heat, hoewel goed, blijft achter qua flexibiliteit. The Eco biedt een milieuvriendelijk alternatief zonder in te boeten aan kwaliteit.