Op 11 april 2019 startten Pepijn Tigges en ik met de Surftips Podcast. Vanuit passie om informatie te delen en de interesse om hiervoor nieuwe kanalen te gebruiken. Geen woord, maar geluid.

Richting de 100.000 luisteraars

In 2019 namen we 18 podcasts op. In 2020 zaten we er goed in. En namen we 21 podcasts op. We bereikten dit najaar al 50.000 luisteraars. En naderen we momenteel de 100.000 (!). Hoe sick?

Beiden beleven er vooral heel veel plezier aan. Gezien de passie en de interesse, maar ook omdat we in hele mooie gesprekken zijn beland. Over de impact van Corona. Met Hans van den Broek over de Nederlandse surf scene. Met schipper Gerben van de KNRM over de trieste gebeurtenis in Scheveningen dit jaar. En daarnaast heeft Pepijn tal van tips gedeeld, over visualiseren, surfen in de winter, et cetera.

En waar we daarnaast stoked van raakten waren de reacties.

Van “ik heb ze allemaal geluisterd”, “heerlijk die surf talk”, “deze podcast heeft me echt geholpen”. En de shares op instragram van afgelopen weken, waaruit bleek dat veel luisteraars de podcast in hun 2020 wrapped lijst hebben staan op Spotify.

Welke Surftips podcast zijn in 2020 het meest beluisterd?

Dit is de top 5.

1. Vijf surfers in nood in Scheveningen.

Hoe de KNRM hielp bij het surfdrama, Podcast #28. Een zeer trieste gebeurtenis . Ook het verhaal van Gerben is aangrijpend.

Link naar de pagina van deze podcast. Of luister de podcast direct hieronder.

2. Online surfles, leren golfsurfen.

De eerste podcast die we opnamen. Waarom zijn we met deze podcast gestart. Wie is Pepijn? Wie is Jurjen? Hoe ga je via deze podcast beter leren surfen?

Link naar de pagina van deze podcast.

3. Boardkeuze; welk surfboard moet je kiezen?

Over de lengte van je board, het volume, het materiaal. Zodat je een goede keuze kunt maken.

Link naar de pagina van deze podcast.

4.Peddeltraining en efficiënt peddelen.

Pepijn ligt in 20 minuten uit hoe jij beter achter de golven komt en sneller en beter golven kunt pakken.

Link naar de pagina van deze podcast.

5. Surfvoorspellingen lezen.

Wanneer zijn er golven/ swell? Hoe gebruikt je Windguru, Magicseaweed, Surfweer zodat jij beter weet wanneer je het water in kan.

Link naar de pagina van deze podcast.

2021

In 2021 mag je meer Surftips Podcasts verwachten. Ontzettend bedankt voor het luisteren. Laat ook nu weer vooral weten welke onderwerpen je wilt zien.

Dank allemaal voor het luisteren.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.